avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare contracte ENEL si Apa Nova
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare contracte ENEL si Apa Nova

Buna seara,

Am nevoie de urmatoarele informatii privind schimbarea a doua contracte Enel si Apa Nova. Mai exact, ma intereseaza sa stiu cum trebuie sa procedam ca asociatie de proprietari pentru a schimba adresa de corespondenta de pe firma care a construit blocul pe asociatia de proprietari. Este o procedura necesara pentru ca am identificat ca pe facturile de electricitate apar alte costuri de la alte apartamente care sunt construite tot prin aceeasi firma care a construit initial blocul.

Multumesc pt informatii!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:27, 2 Iulie 2013
Care este legatura intre cele 2 regii furnizoare de utilitati Enel si Apa Nova , firma care a construit blocul si asociatia de proprietari.
Teoretic asociatia de proprietari comunica oficial celor 2 furnizori de utilitati schimbarea adresei de contact de pe strada A pe strada B


Mergeti la sediul furnizorilor respectivi cu dosarul de infiintare a asociatiei si cu ultimul PV de alegeri in care s-a schimbat (sau nu) presedintele si semnati un nou contract de furnizare. Veti specifica acolo adresa de corespondenta.
In general e bine sa nu dati un apartament anume care in timp se poate schimba. Va opriti cu adresa la "sc". Aveti sau va montati o cutie postala a administratiei si scrieti asta la adresa de corespondenta.

Acum, sa va mai spun si urmatorul lucru: in prezent, dar si in viitor, acesti furnizori vor renunta la trimiterea facturilor pe hartie.
Actualmente au site cu conturi de utilizator pentru beneficiari.
Va creati o adresa email pentru asociatie, va deschideti cont pe site-urile celor doi furnizori (mai este si GDF Suez in aceasta postura) si acolo aveti posibilitatea intre altele sa vizualizati facturile imediat cum apar, sa transmiteti indecsii contoarelor, sa va listati facturile care au caracter oficial fiind conforme cu originalul, sa va urmariti platile si chiar sa platiti direct, in cazul in care aveti cont bancar si card atasat.
Tot pe aceasta adresa de email va vine toata corespondenta cu acesti furnizori.
Madone a scris:
.. am identificat ca pe facturile de electricitate apar alte costuri de la alte apartamente.

Facturile de electricitate se emit pentru fiecare consumator si fiecare contor de energie electrica. Cel putin asa este la noi. Avem in aceeasi asociatie contoare de emergie electrica la fiecare scara, un singur contract pe intreaga asociatie, dar ni se emit facturi separat pentru fiecare contoar.
Iar in aceste facturi nu are ce cauta vreun apartament. Fiecare apartament are contoarul sau, contractul sau, consumul si factura sa...

Cat priveste primirea facturilor prin internet, noi beneficiem de aceasta de vreo doi ani, dar nu am reusit sa facem vreo modificare a contractului, a dresei s.a.m.d. pe aceasta cale.
Avem adresa putin gresita pe facturi de mult timp. Am trimis documentatia pe internet la furnizor cu solicitarea de a face modificarile firesti in facturi. Raspunsul a venit in cateva zile si este un raspuns tipic limbajului de lemn si a practicilor de care credeam ca vom scapa.
Ni s-a transmis ca suntem obligati sa mergem cu documentatia la sediul local al furnizorului si acolo sa solicitam sa... Ori la acest sediu dupa ce de vreo doi ani stau zilnic la rand sute de oameni, in ultimul timp au adus scaune (cred ca sunt peste 50 de scaune intr-o sala de asteptare). Oricine are o ploblema (incheiere contract, reziliere, schimbare de orice fel, sesizare....) ia un numar de ordine, se aseaza pe un asemenea scaun (daca mai gaseste loc) si asteapta cateva ore pana-i ajunge randul. Dar s-au modernizat si afiseaza pe un panou numarul de ordine la care s-a ajuns... Sigur ca poti dupa 3-4 ore sa ajungi sa stai fata in fata cu un lucrator al acestei firme si sa-ti explice ca trebuie sa mai revii, sa mai aduci ceva..., aduca alta zi si alta asteptare.
Dupa o incercare de acest fel noi ne-am lasat pagubasi, nu am mai solicitat nici o modificare si primim facturile pe contul de internet dar acestea au denumirea asociatiei gresita si adresa gresit tiparita...
Sustin cele aratate de @Adriantot pentru ca avem acelasi furnizor la gaze naturale si e. el. Am mai spus-o, credeam ca se va schimba ceva in legatura cu birocratia, dar nu, nemtii acestia au adus-o pe noi culmi...
Practic, cu totii trebuie sa facem ceva, sa indreptam lucrurile. Ca sa intelegi o factura emisa de e-ON, trebuie sa ai pe langa studii avansate si foarte multa rabdare. Nu stiu, poate ca din cauza decalajului tehnologic se intampla toate acestea.

Pentru rezolvarea problemelor aratate, trebuie mers la sediul furnizorului cu documentele de infiintare a as. prop. si sa urmati procedura indicata, nu conteaza ca pierdeti cate 2-3 ore pentru fiecare vizita la dansii, altfel patiti ca noi, din 44 apartamente, 30 au pe factura adresa incompleta, astfel incat postasul le pune la gramada pe o cutie aflata in holul blocului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este infractiune sau contraventie ? Atacant Atacant Furnizarea de gaze de Eon,si de curent de electrica furnizare la un etaj de bloc,construit fără autorizație de constructie,cu bransamente făcute la ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari abuz ellaene ellaene Am descoperit recent ca plateam de un an si jumatate facturi la electricitate pentru asociatia de proprietari a blocului.Aceste facturi veneau pe numele ... (vezi toată discuția)