avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Oare asta se numeste fuga de la locul accidentului?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Oare asta se numeste fuga de la locul accidentului?

Am un prieten ,sofer de peste 25 de ani care in urma cu cateva zile in timp ce transporta copii la scoala (lucreaza pe "transport elevi") ,la terminarea cursei copii sau imbulzit sa coboare din masina si unui copil i-a fost prinsa mana de catre ceilalti copii din spate care-l impingeau sa coboare mai repede.Copilul nu a acuzat pe moment nici o durere dar ulterior in timpul orelor nu s-a simtit tocmai bine, motiv pentru care a plecat la spital unde s-a constatat ca mana sa este fisurata si i-au pus-o in ghips.
prietenul meu a plecat acasa nemai avand alta cursa de efectuat.Acasa acesta a baut o tuica si a mancat Nu stiu de unde si ce a auzit politia, cert este ca sau prezentat la domiciliul prietenului meu si l-au luat sa dea sange si lau anuntat ca a fugit de la locul accidentului.I s-a intocmit dosar penal si asteapta....cum astept si eu de la dumneavoastra o parere , o opinie.
multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:41, 4 Iulie 2013
nu poate fi considerat decat un accident de munca si nu un accident rutier functie de declaratia copilului.

ce varsta are copilul? ce a declarat acesta parintilor cand a ajuns acasa?
ce au declarat parintii medicilor cand au dus copilul la spital?
ca a fost lovit de masina sau ca s-a lovit la coborarea din masina?
este important acest lucru pentru ca face diferenta intre accident rutier si accident de munca.
sunt multe intrebari care isi vor gasi raspuns numai in urma cercetarilor.

prietenul nu a sesizat incidentul avand in vedere ca, totusi, s-a ajuns in situatia in care copilului i s-a pus mana in gips?

in orice caz, trebuie obtinut un certificat medico-legal de IML in care se vor mentiona posibile cauze ale fisurarii mainii.
copilul s-a lovit la coborarea din masina, dar soferul nu a stiut decat dupa ce au venit la el politia si l-a anuntat
ce au declarat copilul si parintii?

ca a fost lovit de masina sau cand a coborat din masina fiind impins de ceilalti copii?

politia ce l-a informat cand au venit acasa la el? ca a dat cu masina peste copil?

toate acuzatiile trebuie dovedite prin probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, despagubiri arghir ilie arghir ilie Buna ziua . va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In dimineata zilei de 04.06 ora 5 fiul meu conducea (Kia Ceed 45000 km) pe un drum judetean fiind in ... (vezi toată discuția)
Victima unui accident rutier dies dies Am fost implicata intr-un accident rutier, in calitate de pieton. Intr-o intersectie din capitala, la o trecere de pietoni cu semafor (era verde pt pietoni) un ... (vezi toată discuția)
Cat de mult conteaza itp-ul expirat intr-un accident auto? mirela1983 mirela1983 Buna ziua, Am fost implicata intr-un accident, respectiv: am efectuat un viraj la stanga pe un drum secundar,iar in spatele meu, pe drumul principal doua ... (vezi toată discuția)