avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cat de mult conteaza ITP-ul expirat intr-un accident ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cat de mult conteaza ITP-ul expirat intr-un accident auto?

Buna ziua,
Am fost implicata intr-un accident, respectiv: am efectuat un viraj la stanga pe un drum secundar,iar in spatele meu, pe drumul principal doua masini s-au acrosat frontal in dreptul farului stanga si aripa stanga. Am oprit masina pe partea dreapta(masina era la 14 m de drumul principal) si din omenie(prostie!!!!) am mers sa vad ce se intampla si sa acord primul ajutor, eu si prietena mea. Am sunat la 112 deoarece 3 pasageri acuzau dureri de cap. A venit politia si ne-a transportat pe mine si pe ceilalti doi conducatori auto la recoltarea probelor biologice, etilotestul fiind 0 la toti trei. Am vorbit cu cei 2 conducatori auto care mi-au multumit ca am oprit si mi-au spus ca nu am nici o vina in acest accident. Pe scurt: cei 2 au declarat apoi la politie ca eu le-am "taiat'' calea si ca eu sunt singura vinovata de producerea accidentului si autorul moral al accidentului.Am solicitat expertiza tehnica, dar a fost refuzata. Acum am luat o copie dupa procesul verbal de constatare de la fata locului si am observat ca nu este trecut faptul ca unul dintre conducatorii auto avea ITP-ul expirat? Cat conteaza acest lucru? Este normal ca doar mie sa-mi retina permisul auto? Cum sa procedez in continuare, este deschis un dosar penal? Multumesc anticipat pt. raspunsuri
Cel mai recent răspuns: mirela1983 , utilizator 14:31, 21 Decembrie 2015
Daca au fost implicate 3 autovehicule,pe cale de consecinta au fost incheiate 2 PV contraventie
Dv cunoasteti continutul la cele 2 PV ?
ITP atesta verificarea tehnica a autovehiculului
Codul rutier pentru constatare lipsa ITP prevede sanctiune
Clasa IV (de la 9 la 20 puncte-amenda) 878 – 1950 RON
Art 102. Alin 1 pct 1 – ITP expirat
Multumesc pentru raspuns. Este deschis un dosar penal pentru acest accident, politistul considerand ca singura vinovata sunt eu. Nu stiu de existenta vreunui proces verbal de contraventie, eu am doar procesul verbal de constatare a accidentului in care nu apare faptul ca unul dintre soferi are ITP expirat.Este normal sa se omita acest lucru? Avand in vedere ca este accident cu victime nu se face expertiza, poate cel cu ITP-ul expirat nu avea directie? Mentionez ca eu nu am fost implicata fizic in ciocnirea celor 2, masina mea nu are nici o zgarietura dar am fost considerata autorul moral al accidentului ( pentru ca cei doi vor sa-si repare masinile pe RCA-ul meu). Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire " neregulamentara " MosuCainele MosuCainele Buna ziua! Ieri am fost implicat intr-un accident rutier fara victime, doar pagube materiale. Pe scurt, aflandu-ma in depasire semnalizata si asigurata, o ... (vezi toată discuția)
Important! buna ziua. am o speta si as avea nevoie de o parere. in data ... Myunfairlady Myunfairlady Buna ziua. Am o speta si as avea nevoie de o parere. In data de 30.06 am fost implicata intr-un accident rutier. Eu ma deplasam dinspre localitatea X, urmand a ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva după mai mult de 15 zile de la accident pentru a se face dreptate ? mihaild mihaild 1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală. 2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, ... (vezi toată discuția)