avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie persoana fizica

Buna ziua
As dori sa stiu daca am semnat un contract cu o persoana juridica pentru inchirierea unui spatiu comercial si predarea spatiului a avut loc in urma cu 3 ani, iar eu nu i-am achitat toata datoria, inseamna ca aceasta s-a prescris? Nu am fost instiintat daca a firma respectiva a actionat cumva sa-si recupereze datoria sau daca s-a interesat undeva de situatia bunurilor mele
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:15, 2 Iulie 2013
La ce datorie va referiti? La pretul chiriei? Ce termen de plata era mentionat in contract? termenul de prescriptie incepe sa curga de la scadenta obligatiei de plata, nu de la predarea spatiului.
Contractul era facut pe persoana juridica si data de plata era 01 a fiecarei luni. Persoana juridica a fost radiata. Insa am semnat un contract prin care ma oblig sa achit datoria pe persoana fizica. Dar nu am avut de unde si au trecut 3 ani de atunci si nu s-a intamplat nimic. Contractul pe persoana fizica nu are un termen de achitare a datoriei pentru ca scrie ca se prelungeste pana in momentul achitarii integrale....
Va multumesc pentru raspuns
Daca creditorul nu a actionat in vederea recuperarii debitului in timp util, datoria se prescrie la implinirea termenului de 3 ani, calculat de la scadenta. Daca insa ati primit notificari, etc. legate de aceasta datorie, situatia se schimba...
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
ContSters44758, utilizator
Notificarile intrerup doar o prescriptie ce incepe sa curga pe noul cod civil, iar din faptul ca ni s-a spus ca in urma cu 3 ani s-a incheiat contractul deducem ca nu se aplica Noul cod Civil ci vechiul, asadar, notificarile nu intrerup curgerea termenului.

Daca nu se prevede un termen de plata, atunci incepe sa curga de la semnarea acelui angajament pe persoana fizica. Daca au trecut 3 ani de la semnarea acestuia, sunteti scapat.
Eu sunt din Constanta. Am nevoie de un document sau ceva... care sa ateste ca respectiva firma nu ma va urmari pe viitor pentru ca vreau sa trec un imobil pe numele meu. Puteti sa ma ajutati cu asa ceva ?

Alte discuții în legătură

Prescriptia comerciala Andrei T Andrei T creantele comerciale se prescriu in 3 ani. am o factura emisa in data de 21.08.2006 scadenta in 21.09.2006. acesta factura s-a prescris? care este data la care ... (vezi toată discuția)
Prescriere debit? Bogdan Popovici Bogdan Popovici am inceput sa primesc niste notificari de plata de la o firma de recuperare debite. Problema e ca debitul e din octombrie 2004. S-a prescris sau nu dreptul de ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie cipri555 cipri555 In anul 2006 am facut un contract de credit cu BRD Finance pe 5 ani, ultima rata fiind in 13.12.2011, care l-am platit pana in 2010, ultimele 10 sau 11 rate nu ... (vezi toată discuția)