avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie persoana fizica

Buna ziua
As dori sa stiu daca am semnat un contract cu o persoana juridica pentru inchirierea unui spatiu comercial si predarea spatiului a avut loc in urma cu 3 ani, iar eu nu i-am achitat toata datoria, inseamna ca aceasta s-a prescris? Nu am fost instiintat daca a firma respectiva a actionat cumva sa-si recupereze datoria sau daca s-a interesat undeva de situatia bunurilor mele
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:15, 2 Iulie 2013
Nimeni va va da un astfel de document. Va trebui sa nu aveti nimic pe numele dvs multa vreme de acum inainte.
Pai daca a trecut termenul de 3 ani si s-a prescris datoria ? Asta nu inseamna ca nu mai pot fi urmarit?
existe diverse cauze de intrerupere sau suspendare a termenului de prescriptie, unul dintre ele ar fi faptul ca debitorul isi ascunde bunurile de la urmarire. Nu e deloc simplu. E destul de complicat sa se demonstreze ca s-a implinit prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia comerciala Andrei T Andrei T creantele comerciale se prescriu in 3 ani. am o factura emisa in data de 21.08.2006 scadenta in 21.09.2006. acesta factura s-a prescris? care este data la care ... (vezi toată discuția)
Prescriere debit? Bogdan Popovici Bogdan Popovici am inceput sa primesc niste notificari de plata de la o firma de recuperare debite. Problema e ca debitul e din octombrie 2004. S-a prescris sau nu dreptul de ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie cipri555 cipri555 In anul 2006 am facut un contract de credit cu BRD Finance pe 5 ani, ultima rata fiind in 13.12.2011, care l-am platit pana in 2010, ultimele 10 sau 11 rate nu ... (vezi toată discuția)