Buna ziua,
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspus? Mi s-a pus in vedere sa depun la dosar un extras din registrul public in care este mentionata imputernicirea reprezentantului legal al societatii reclamante.
De unde iau acest extras?
art. 151 (4) Reprezentanții persoanelor juridice de drept privat vor depune, în copie, un extras din registrul public în care este menționată împuternicirea lor.
Aceasta dovada se face in functie de tipul de persoana juridca la care ne referim: la ONG-uri, asociatii cu extras din registrul aflat la judecatoria instantei unde isi are sediul, pt soc com cu extras de la registul comertului unde isi are sediul etc.
Dar la asociatiile de proprietari de unde se poate cere acest extras?
Cum ar putea sa existe numele presedintelui nou ales intr-un eventual registru? ca de la infiintarea asociatiei s-au mai schimbat presedintii.
Dar asociatiile de proprietari infiintate in baza O.U.G. nr. 44/1998 care nu au hotarari judecatoresti pentru dobandirea personalitatii juridice din ce registru sa scoata extras?
”O.U.G. nr. 44/1998 art. 5. Asociatia de proprietari dobândeste personalitate juridicã în momentul înregistrãrii acordului de asociere, a statutului si a procesului-verbal al adunãrii
constitutive la organul financiar local în a cãrui razã teritorialã se aflã situatã clãdirea.
Buna ziua, si eu am primit o astfel de comunicare de la instanta si mi se solicita depunerea dovezii calitatii de reprezentant.
In NOTA: Dovada calitatii de reprezentant F.ART. 151 CPC si relatii privind sediul paratei.
Pot solicita ca persoana juridica prin imputernicit extras din registrul public cu informatii despre societatea debitoare?