avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instigarea la cruzimi fata de animale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instigarea la cruzimi fata de animale

Otravirea cainilor madanezi pe strada este cruzime fata de animale si se pedepseste conform legii cu amenda sau inchisoare.
Intr-un oras exista o persoana care are un blog si atat pe blog cat si pe pagina sa de facebook indeamna oamenii sa omoare cainii de pe strazi. Ambele locuri virtuale unde scrie emana ura. Persoana da chiar instructiuni despre prepararea otravurilor, etc.
In acel oras sunt otraviti caini pe strazi aproape zilnic.
Au fost oameni care au reclamat actiunile lui ca fiind instigare la cruzimi fata de animale dar politia refuza sa deschida dosar penal, sau sa vorbeasca cu aceasta persoana reclamata.
Care ar fi explicatia pentru refuzul politiei si pe baza carei legi se poate totusi insista cu reclamatia la politie?
Cel mai recent răspuns: sierra , utilizator 22:02, 3 Iulie 2013
M-am interesat si se pare ca politia a refuzat sa se ocupe de acest caz motivand ca legea privind cruzimile fata de animale este o lege care nu apare si in codul penal, astfel ca nu e considerata infractiune instigarea la o infractiune care nu apare in codul penal.
Totusi am citit legile si nu scrie nicaieri ca infractiunea pentru care se instiga trebuie sa fie in codul penal.
Nu inteleg care e faza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instigare la otravirea animalalelor de pe strazi sierra sierra Nu stiu daca postez in forumul potrivit dar poate ma ajutati cu niste lamuriri. Exista site-uri romanesti unde autorii publica articole in care indeamna ... (vezi toată discuția)
Mai exista hingheri? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Zi de zi , ca si mai toti concetatenii mei suntem agresati de haite de caini...unii au inceput sa-si achizitioneze arme impotriva lor....ceeste de facut? unde ... (vezi toată discuția)
Abandon caini dupa adoptie mihaiarsene mihaiarsene Buna ziua, as dori sa aflu un raspuns in privinta cainilor comunitari. Numeroase persoane adopta caini de la ASPA semnand un formular de adoptie si apoi ii ... (vezi toată discuția)