avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Abandon caini dupa adoptie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Abandon caini dupa adoptie

Buna ziua, as dori sa aflu un raspuns in privinta cainilor comunitari. Numeroase persoane adopta caini de la ASPA semnand un formular de adoptie si apoi ii aduc inapoi pe strazi sau in fata blocurilor. Este legal acest lucru? Din moment ce au specificat un spatiu privat pe acel formular de adoptie de ce pun cainele pe domeniul public? Nu si-au luat un agajament? Legea ii poate trage la raspundere?
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2013
mihaiarsene, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaiarsene , utilizator 01:19, 8 Octombrie 2013
Cazurile sunt numeroase si apar in presa sau televiziune. Textul de lege ar fi: legea 205/2004, art.6, alin.2, lit f) In sensul prezentei legi prin cruzime fata de animale se intelege: f) abandonarea si/sau alungarea unui animal a carui existenta depinde de ingrijirea omului; nu stiu daca este vorba de o infractiune...
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2013
mihaiarsene, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! in prezent exista vreo lege care sa-mi interzica ... mio.c mio.c Buna ziua ! In prezent exista vreo lege care sa-mi interzica sa hranesc cainii comunitari, au fost sterilizati si lasati liberi de unde i.au luat. Vecinii au o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu aspa danionandrei danionandrei Buna ziua, as dori sa aflu informatii legislative si eventual sfaturi privind o problema cu o haita de caini agresivi din cartierul meul. Haita se afla pe un ... (vezi toată discuția)
Cine uraste cainii de companie in asemenea hal? Dana Marin Dana Marin Buna dimineata, Ca viata noastra sa fie mai roza, se inventeaza tot timpul ceva rau. Spre exemplu, povestea de mai jos. Locuiesc intr-un complex ... (vezi toată discuția)