avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere individuala

Am urmatoarea speta la care as avea nevoie de niste intrumari.
Titularul unei intreprinderi individuale, fara angajati, a desfasurat activitate sub aceasta forma pana in prezent, indeplinindu-si obligatiile declarative si de plata.
In cursul lunii iulie se va angaja la un SRL cu contract individual de munca si nu va mai avea activitate pe intreprindere individuala.
Intrebarea este daca mai este obligat la plata contributiilor la pensii, sanate si daca nu, care este modalitatea / procedura prin care se regleaza la Finante acest lucru.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 13:46, 2 Iulie 2013
Atita timp cit Ind. individuala are activitate ,adica emite facturi si are cheltiiuli,obligatiile la buget trebuie onorate. Trebuie suspendata activitatea la Reg. comertului si apoi la administratia financiara si nu mai are de platit nimic.Contabila d-voastra trebuie sa stie ce sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala pasi de urmat si plati la stat koreh silvia koreh silvia Buna ziua! As dori sa imi infiintez o intreprindere individuala si nu stiu exact pasii care trebuiesc urmati Sediul intreprinderii va fi pe adresa ... (vezi toată discuția)
Intrepinderi individuale - doi asociati? ContSters127664 ContSters127664 POT FI DOI ASOCIATI LA INTREPRINDEREA INDIVIDUALA ? SE POT ANGAJA ALTE PERSOANE CA LA SRL? VA MULTUMESC MULT. (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)