Da, puteti sa inregistrati intreprinderea individuala si la acea adresa.
Detalii pentru infiintarea la registrul comertului a intreprinderii individuale va rog sa cititi la adresa
[ link extern ]
Daca intentionati sa aveti o activitate, de exemplu comertul cu produse legume fructe desfasurata, desfasurata la alta adresa decat cea unde aveti inregistrat sediul intreprinderii individuale (un chisc), va inregistrati la registrul comertului de la inceput si punct de lucru.
Dupa ce va inregistrati I.I. la registrul comertului si la finante, pe punctul de lucru va fiscalizati la finante si casa de marcat. Pe I.I veti semna contractul de inchiriere a spatiului de la punctul de lucru (chiosc).
Daca inca de la inceput doriti sa va desfasurati activitatea la punctul de lucru cu un salariat, adica in intreprinderea individuala pe langa dumneavoastra ca titular al I.I. sa aveti si un angajat cu contract de munca, veti completa de la inceputul infiintarii I.I. formularul 070 in care bifati si pentru impozitul pe salariu si celelalte contributii legate de salariu. Daca nu intentionati sa angajati persoana cu contract de munca pe I.I., puteti sa desfasurati activitatile doar dumneavoastra ca titular si in formularul 070 nu bifati la infiintare nimic pentru plati pentru salariat.
Puteti sa aveti in acelasi timp un contract de munca la un angajator si sa aveti separat si o I.I.
Pe I.I. aveti de platit impozit pe venit de 16%, contributie la sanatate 5,5% si contributie la pensie. Aceste plati se fac anticipat pana pe 25 a ultimei luni din fiecare trimestru. In momentul in care pe I.I. va aparea si un angajat cu contract de munca, va trebui sa platiti in plus si pentru el toate darile aferente.
E bine sa luati in calcul mai bine infiintarea unui srl dacat I.I. unde se diminueaza mult mult platile la stat.