avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere individuala pasi de urmat si plati la ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere individuala pasi de urmat si plati la stat

Buna ziua!
As dori sa imi infiintez o intreprindere individuala si nu stiu exact pasii care trebuiesc urmati
Sediul intreprinderii va fi pe adresa parintilor,deoarece eu stau in chirie

As dori sa stiu daca eu deja lucrez la o brutarie,pot sa am si II sau trebuie sa imi dau demisia.
As dori sa fac si un magazin online si un magazin in oras sau o taraba si nu stiu cum sa procedez.
Sa imi spuneti va rog dupa ce am II ce anume trebuie sa platesc statului lunar sau anual si cat de repede trebuie sa am si angajati(mama va fi una din ele)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: koreh silvia , utilizator 20:21, 12 Aprilie 2016
Da, puteti sa inregistrati intreprinderea individuala si la acea adresa.
Detalii pentru infiintarea la registrul comertului a intreprinderii individuale va rog sa cititi la adresa [ link extern ]

Daca intentionati sa aveti o activitate, de exemplu comertul cu produse legume fructe desfasurata, desfasurata la alta adresa decat cea unde aveti inregistrat sediul intreprinderii individuale (un chisc), va inregistrati la registrul comertului de la inceput si punct de lucru.
Dupa ce va inregistrati I.I. la registrul comertului si la finante, pe punctul de lucru va fiscalizati la finante si casa de marcat. Pe I.I veti semna contractul de inchiriere a spatiului de la punctul de lucru (chiosc).
Daca inca de la inceput doriti sa va desfasurati activitatea la punctul de lucru cu un salariat, adica in intreprinderea individuala pe langa dumneavoastra ca titular al I.I. sa aveti si un angajat cu contract de munca, veti completa de la inceputul infiintarii I.I. formularul 070 in care bifati si pentru impozitul pe salariu si celelalte contributii legate de salariu. Daca nu intentionati sa angajati persoana cu contract de munca pe I.I., puteti sa desfasurati activitatile doar dumneavoastra ca titular si in formularul 070 nu bifati la infiintare nimic pentru plati pentru salariat.
Puteti sa aveti in acelasi timp un contract de munca la un angajator si sa aveti separat si o I.I.
Pe I.I. aveti de platit impozit pe venit de 16%, contributie la sanatate 5,5% si contributie la pensie. Aceste plati se fac anticipat pana pe 25 a ultimei luni din fiecare trimestru. In momentul in care pe I.I. va aparea si un angajat cu contract de munca, va trebui sa platiti in plus si pentru el toate darile aferente.

E bine sa luati in calcul mai bine infiintarea unui srl dacat I.I. unde se diminueaza mult mult platile la stat.
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2016
george-neagu, moderator
si la srl ce anume se plateste la stat?Va multumesc
sau ce trebuie facut pt a iesi mai ieftin.Pentru ca prima oara as face un magazin online cu incaltaminte,imbracaminte si altele.Apoi o taraba sau ceva.Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez legal cu carte de munca și mai pot deschide un magazin? Ianiar Ianiar Salut daca lucrez legal cu carte de munca pot deschide un magazin pe numele meu chiar daca lucrez ( cu carte de munca ) și dacă da despre ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala neculaiemilian neculaiemilian Daca sunt detinator de ii si am un magazin de haine sunt obligat sa-mi angajez vanzatoare sau pot sa vand chiar eu? Vreau si eu sa stiu ce acte mai imi ... (vezi toată discuția)
Costuri înființare magazin second hand Babes Monica Elena Babes Monica Elena Ce suma este necesară pentru deschiderea unui magazin cu imbracaminte second hand ? (vezi toată discuția)