avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Normalitatea impozitelor?!?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Normalitatea impozitelor?!?

Buna ziua...astazi , mai mult ca oricand, starea generala de revolta vis-a-vis de sistemul fiscal romanesc a ajuns la cota insuportabilului pentru mine. Vreau sa stiu, unde sau carei institutii ( avocatul poporului sau curtea constitutionala) ar trebui sa ma adresez referitor la sistemul de impozitare. Mai exact, mi se pare normal sa mi fie impozitate veniturile dar de ce pentru agentii economici baza de impozitare este formata din diferenta dintre venituri si cheltuieli iar la salariati numai din venit ( adica nici macar cosul zilnic nu au bunul simt sa-l elimine, atata timp cat si la acesta platim o alta taxa- TVA-pt majoritatea produselor). A doua problema se refera la impozitul pe cladiri, masini,terenuri- atata timp cat ( in unele cazuri) nu sunt aducatoare de venituri ( locuinte proprii,etc)...si totusi se impoziteaza...ar fi de bun simt sa se deduca macar imbunatatirile sau cheltuielile de "intretinere a imobilului/auto/...etc. Cel putin in mintea mea...daca vi se pare de bun simt ceea ce am gandit, poate ma veti indruma catre institutia"abilitata"..daca exista in Romania...sau in UE. Multumesc

Alte discuții în legătură

Impozitarea castigurilor din jocuri de noroc dumicris76 dumicris76 Conform noilor prevederi ale codului fiscal din 13 februarie 2015 se vor impozita VENITURILE obtinute din jocurile de noroc. Credeti ca e normal sa se ... (vezi toată discuția)
Avocatul poporului. propuneri privind modificarea statutului acestuia. Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Extras din decizia Curtii Constitutionale Nr. 967 din 20 noiembrie 2012 in care s-a pus iin discutie si s-a declarat neconstitutional un text legal prin care ... (vezi toată discuția)
Impozit imobil sediu s.c. sorin7907 sorin7907 Buna ziua! Detin un imobil in Fetesti,Ialomita,sediu al unei S.C. compus din P+1+M.Cladirea a fost construita in 1999 si in 2002 s-a facut receptia partiala a ... (vezi toată discuția)