avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesiune

buna ziua
Tata cand era in viata a licitat pentru un teren in localitatea Cumpana , iar la intelegere cu o persoana ce nu avea buletin de Cumpana si totodata din aceasta cauza neputand participa la licitatie s-a inteles cu tata in vederea obtinerii unui teren . Tata la obtinut pe numele sau , iar persoana in cauza ce s-a inteles cu tata a ridicat o constructie abuziva , fara autorizatie de constructie.
Dupa un timp tata a decedat , iar eu cand am fost la primarie ptr a face succesiunea am aflat de existenta acestui contract de concesiune pe numele tatalui meu si totodata de o suma de bani mare ca taxa de impozit asupra terenului concesionat.
Pe mine m-ar interesa cum ar trebui sa procedez daca:
1. Daca as renunta la acest teren eu ca mostenitor fara sa platesc taxa de impozit sau sa o trec in obligatia acelei persoane, cum se poate rezolva aceasta situatie.
2. Daca as vrea sa pastrez terenul acela concesionat de tata eu ca mostenitor sa platesc impozitu , cum sa fac sa il dau pe acel om afara de pe teren , as putea sa pastrez terenu eu ca mostenitor ?
3. In cazul in care as pastra terenul as plati impozitu l-as da pe acel om afara de pe teren , cum voi proceda deoarece noi mostenitorii suntem 3 frati si m-ar interesa cum vom face cu acest contract de concesiune se va imparti la 3 ?
pentru a avea o solutie concreta, corecta si cu detaliile aferente, credem ca aveti nevoie de un specialist

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori la concesiune bel_bel bel_bel am o problema si ptr a o rezolva intr-o prima faza sau pentru a sti o parere m-ar interesa un ajutor din partea d-voastra Tata cand era in viata a licitat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar pamantul cu tot cu casa f_dumi f_dumi as vrea sa cumpar un teren cu tot cu casa.acest teren este concesionat pe 49 de ani. ce impica acest lucru? voi fi propietar pe acest teren cu tot cu ... (vezi toată discuția)
Teren primarie frorinel frorinel Se poate lua un teren aflat in proprietatea primariei dar neutilizat si lasat in paragina de primarie ?,Exista vre-o solutie la aceste trenuri? (vezi toată discuția)