avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren Primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren Primarie

Se poate lua un teren aflat in proprietatea primariei dar neutilizat si lasat in paragina de primarie ?,Exista vre-o solutie la aceste trenuri?
Cel mai recent răspuns: frorinel , utilizator 21:20, 27 Aprilie 2010
Pai nui stiti daca acel teren apartine de primarie, terenurile apartinand primariei nu pot fi decat concesionate .
Se poate ,insa nu poate fi luat pur si simplu ci, vorbiti cu cei de la primarie sa incheiati un contract de inchiriere sau concesiune.
Multumesc mult ..Pana aici am inteles dar daca acel teren a avut proprietar cu cativa ani in urma care a decedat de cativa ani buni,am inteles k platinduse impozitu pe teren din urma se poate face ceva prin "Uzul capiune" sau ma nu am inteles eu bine Multumesc mult..
Daca fostul proprietar a detinut pe acel teren titlu de proprietate, emis in baza vreunei legi a fondului funciar, sau a avut un alt act de proprietate valabil, la decesul sau, daca nu a avut mostenitori, terenul trece in proprietatea Statului Roman (succesiune vacanta). Ca sa puteti beneficia de "celebra uzucapiune", ar trebui sa folositi acel teren ca si un adevarat proprietar, platind si impozitul aferent, timp de 30 de ani, dupa care puteti invoca constatarea dreptului de proprietate in instanta...
Daca insa terenul respectiv este proprietate publica, indiferent cat timp ati folosi acel teren, chiar platind impozit, nu puteti dobandi dreptul de proprietate, intrucat bunurile domeniu public al statului sau unitatilor administrativ teritoriale nu cad sub incidenta uzucapiunii.
Megeti la primarie si interesati-va ce si cum: este posibil sa puteti concesiona/inchiria terenul in cauza, poate chiar sa-l si cumparati (depinde de regimul juridic), insa numai in urma organizarii unei licitatii publice (cerinta prevazuta de legea 215/2001).
Multumesc foarte mult pentru sfaturile acordate, deja mi-am luat orice fel de gand asupra terenurilor care sunt in paragina si abanadonate .....de care nu se intereseaza nimeni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara numar topografic daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta si pe mine cineva ,am sa prezint pe scurt problema mea.Detin o casa intr-un sat din banat (mostenire de familie),in prelungirea casei mele ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune teren proprietate de stat mitf mitf de peste 50 de ani folosesc un teren pentru care PMB mi-a comunicat ca la data intocmirii evidentelor cadastrale ale municipiului Bucuresti in 1986 terenul se ... (vezi toată discuția)
Teren fara acte razvan0786 razvan0786 \"Detin\" fara acte o suprafata de teren legata de casa mea si as dori sa stiu cum pot deveni proprietar? Terenul este ingradit,nu platesc impozit pe el,nu am ... (vezi toată discuția)