avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Creditare firma de catre asociatul unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Creditare firma de catre asociatul unic

Buna ziua
am urmatoarea situatie:o firma nou infiintata cumpara marfuri luna mai timp de 10 zile cam 15000 lei pe zi in valoare totala de 150000 lei .Banii provin de la asociatul unic pt.ca in casa nu sunt bani .Ca sa inregistrez in contabilitate creditarea societatii este obligatoriu sa se faca un contract de imprumut intre asociat si societate?
Pot sa inregistrez in contul 455 in fiecare zi cate 10000 lei pana ajung la suma creditata ?va multumesc
Cel mai recent răspuns: teo30967 , utilizator 22:21, 15 Iulie 2013
se face un contract de creditare intre asociat si societatea comerciala, fara dobanda!
valoarea cu care poate imprumuta un asociat propria firma trebuie sa fie de 15000 euro daca se depaseste aceasta valoare trebuie depusa o declaratie la oficiul national pt spalarea banilor...nu am avut situatii, dar teoretic asa se procedeaza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditare firma scorus69 scorus69 Buna ziua am urmatoarea situatie : o firma nou infiintata cumpara marfuri in luna mai timp de 10 zile cam 15000 lei pe zi in valoare totala de 150000 lei ... (vezi toată discuția)
Creditare firma sau imprumut? alina240 alina240 Buna ziua, am o nelamurire legata de urmatoarea situatie: Atunci cand asociatul imprumuta firma si doresta sa isi ia acei bani si inapoi trebuie incheiat ... (vezi toată discuția)
Imprumut firma in euro Mihaela1772000 Mihaela1772000 Buna ziua, Ca asociat, pot imprumuta firmei o suma in euro? Ma intereseaza daca pot depune euro in contul de euro al firmei pentru a putea plati o factura ... (vezi toată discuția)