avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general imprumut firma in euro
Discuție deschisă în Contabilitate în general

imprumut firma in euro

Buna ziua,

Ca asociat, pot imprumuta firmei o suma in euro? Ma intereseaza daca pot depune euro in contul de euro al firmei pentru a putea plati o factura externa fara a mai trece prin procedura de schimbare euro/ron si apoi iar ron/euro.Daca se poate, exista limitari de sume?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dan_sur_cr , utilizator 07:54, 17 August 2011
Puteti credita societatea si cu valuta. Trebuie sa incheiati contract de imprumut intre societate si Dvs. ca si persoana fizica. Stipulati termenul de rambursare al sumei datorate si eventual daca este sau nu purtatoare de dobanda.
Aveti grija ca suma sa nu depaseasca 15000 euro. In acest caz trebuie depusa o declaratie la Oficiul National de prevenire si combatere a spalarii banilor .
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Daca trebuie sa pui mai mult de 15000 euro faci mai multe depuneri in zile diferite toate cu contract de imprumut fiecare mai mic de 15000 de euro daca nu depasesti 100.000 de euro nu ai nici o problema.La peste 100.000 euro depuneri consecutive in perioada scurta de timp se sesizeaza din oficiu cei cu "spalarea".Daca poti justifica provenienta banilor poti pune cat vrei.B-)
dan_sur_cr a scris:
daca nu depasesti 100.000 de euro nu ai nici o problema.La peste 100.000 euro depuneri consecutive in perioada scurta de timp se sesizeaza din oficiu cei cu "spalarea".Daca poti justifica provenienta banilor poti pune cat vrei.B-)


Imi cer scuze eu nu am citit aceasta prevedere. Imi dati si mie baza legala, va rog?:sorry:
N- am cautat baza legala dar stiu din practica.Orice persoana fizica poate credita o firma cu orice suma ( nu conteaza in ce valuta)in baza unui contract de imprumut.Acum pot sa fie diverse situatii in functie de suma ,daca se face operatiunea sub forma de numerar ,prin conturi bancare sau mixt.De regula banca sesizeaza pe cei de la "spalare "pentru orice suma mai mare de 15000 euro dar asta nu inseamna ca vei fi automat controlat(in toata tara cred ca-s peste 5000 de asemenea tranzactii zilnic).daca depasesti 100.000 de euro intr-o zi sau din tranzactii consecutive intr-o perioada scurta intri pe o "lista " mai scurta si ai mari sanse sa te selecteze in caz ca esti suspect.Eu asa stiu .B-)
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
dan_sur_cr, utilizator
Ca sa fiu mai explicita nu am inteles de unde provine aceasta afirmatie a Dvs.:)
...daca nu depasesti 100.000 de euro nu ai nici o problema.

Va rog totusi, pentru lamurirea atat a mea cat si a utilizatorului care a postat intrebarea, sa cautati baza legala si sa o postati in forum.
Va multumesc.


Alte discuții în legătură

Detalii cont roxyalexandru roxyalexandru am deschis un cont pentru o persoana juridica la o banca comerciala, cu o ramura de euro si una de lei, am depus cate o suma de bani in fiecare dintre aceste ... (vezi toată discuția)
Creditare asociat prin banca >15.000 euro Iulia_8891 Iulia_8891 In situatia in care un asociat imprumuta societatea cu o suma peste 15.000 euro in cont bancar sunt necesare ceva demersuri specifice /implicatii in relatia cu ... (vezi toată discuția)
Aport firma PUFACONT PUFACONT Multumesc mult pentru raspuns. La o societate patronul crediteaza firma co o suma sa zicem aproape lunar cu 20.000 sau 30.000 lei in functie de necesitate ... (vezi toată discuția)