avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general imprumut firma in euro
Discuție deschisă în Contabilitate în general

imprumut firma in euro

Buna ziua,

Ca asociat, pot imprumuta firmei o suma in euro? Ma intereseaza daca pot depune euro in contul de euro al firmei pentru a putea plati o factura externa fara a mai trece prin procedura de schimbare euro/ron si apoi iar ron/euro.Daca se poate, exista limitari de sume?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dan_sur_cr , utilizator 07:54, 17 August 2011
Suma nu depaseste 10000 euro. Societatea va avea un cont de euro de unde voi face platile catre alta tara.Problema mea este,daca avand un contract de imprumut intre asociat si firma in euro, pot depune suma din contractul de imprumut direct in contul de euro?Sa nu fiu fortata de banca sa depun lei in contul de lei si ei sa faca conversia si transferul din lei in euro
Daca aveti cont in valuta, banca va accepta depunerea numerarului in acel cont. Operatiunea va fi mentionata si in extrasul de cont emis de banca. Se poate, deoarece m-am confruntat cu aceasta situatie.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Gabrielle Monique a scris:

Ca sa fiu mai explicita nu am inteles de unde provine aceasta afirmatie a Dvs.:)
...daca nu depasesti 100.000 de euro nu ai nici o problema.

Va rog totusi, pentru lamurirea atat a mea cat si a utilizatorului care a postat intrebarea, sa cautati baza legala si sa o postati in forum.
Va multumesc.



Salut, ma refeream la faptul ca,eventualitatea unui control de la O.S.B( cei cu "spalarea")este mai putin probabila.Cred ca este o norma interna la care publicul nu are acces.Ideea de baza e ca trebuie sa ai provenienta legala a banilor,cel putin la banca trebuie s-o declari pe proprie raspundere.E de notorietate cazul unei vedete tv.care la banca in rubrica cu provenienta sumei de bani a scris "vanzare de arme si droguri" sau cazul unui politician care a scris "vanzari succesive de bunuri"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii cont roxyalexandru roxyalexandru am deschis un cont pentru o persoana juridica la o banca comerciala, cu o ramura de euro si una de lei, am depus cate o suma de bani in fiecare dintre aceste ... (vezi toată discuția)
Creditare asociat prin banca >15.000 euro Iulia_8891 Iulia_8891 In situatia in care un asociat imprumuta societatea cu o suma peste 15.000 euro in cont bancar sunt necesare ceva demersuri specifice /implicatii in relatia cu ... (vezi toată discuția)
Aport firma PUFACONT PUFACONT Multumesc mult pentru raspuns. La o societate patronul crediteaza firma co o suma sa zicem aproape lunar cu 20.000 sau 30.000 lei in functie de necesitate ... (vezi toată discuția)