avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de incetare pentru invaliditate grad I
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de incetare pentru invaliditate grad I

buna ziua
am o angajata care a primit grad de invaliditate I si maine trebuie sa ii fac decizie de incetare. ii fac cu articolul 61 lit c?
va multumesc. pot sa inchei contractul pe baza acestei decizii medicale pentru ca ei ii trebuie decizia de incetare de la firma pentru dosarul de pensie.
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
andreeazanfir, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 3 Iulie 2013
cum e mai bine sa procedez sa ii inchid contractul cu acordul partilor? pentru ca ea este in incapacitate de a muncii sau las art 61 lit c?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. Pentru acordul partilor trebuie o solicitare din partea salariatului sau din partea angajatorului , iar cealalta parte sa-si dea acordul cu privire la incetarea c.i.m.

2. Pentru art.61 lit.c C.mun. trebuie urmata o anumita procedura.
art.64 C.mun.
(1) In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d), precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
(2) In situatia in care angajatorul nu dispune de locuri de munca vacante potrivit alin. (1), acesta are obligatia de a solicita sprijinul agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca in vederea redistribuirii salariatului, corespunzator pregatirii profesionale si/sau, dupa caz, capacitatii de munca stabilite de medicul de medicina a muncii.
(3) Salariatul are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la comunicarea angajatorului, conform prevederilor alin. (1), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la noul loc de munca oferit.
(4) In cazul in care salariatul nu isi manifesta consimtamantul in termenul prevazut la alin. (3), precum si dupa notificarea cazului catre agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca conform alin. (2), angajatorul poate dispune concedierea salariatului.
(5) In cazul concedierii pentru motivul prevazut la art. 61 lit. c) salariatul beneficiaza de o compensatie, in conditiile stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 61 din codul muncii sanda65 sanda65 O pers a fost externata cu codul 315 (Tulburari psihotice acute si tranzitorii) de spitalul Obregia, i se poate desface CIM cu art 61 lit c din codul munci ? ... (vezi toată discuția)
Concediere salariat care a picat examenul psihologic iris9 iris9 Va rog, sa-mi spuneti ce se intampla daca un salariat pica examenul psihologic sau daca la controlul psihiatric periodic se constata o problema(suspiciune de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - decizie medicala asupra capacitatii de munca grad iii anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati: o salariata este in concediu medical pana pe 13.12.2013 inclusiv si tot azi, 13.12.2013, a primit decizia medicala asupra ... (vezi toată discuția)