avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Cod CAEN Productie sau Comert cu amanuntul?
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Cod CAEN Productie sau Comert cu amanuntul?

Buna ziua,

Doresc sa combin in dozaj precis mai multe ingrediente (deja existente in piata ca si produse finite, de sine statatoare) dupa o reteta dezvoltata de mine. Produsul rezultat il voi ambala (imbutelia) si apoi comercializa sub un brand propriu, el adresandu-se intretinerii corporale.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot desfasura aceasta activitate avand un cod CAEN de Comert cu amanuntul, sau activitatea aceasta se incadreaza la Fabricare de ....orice?
Am studiat catalogul codurilor CAEN si la sectiunea corespunzatoare comertului scrie ca citez:
"Această secţiune include comerţul cu ridicata şi cu amănuntul (adică vânzarea fără transformare) a oricărui tip de mărfuri şi prestarea serviciilor auxiliare vânzării mărfurilor.Vânzarea fără transformare este considerată aceea care include operaţiile obişnuite (manipulările) asociate comerţului, de exemplu sortarea, trierea şi asamblarea mărfurilor, mixarea (amestecarea) bunurilor (de exemplu vin sau nisip), îmbutelierea (cu sau fără curăţarea în prealabil a sticlelor), ambalarea, porţionarea şi reambalarea pentru distribuirea în loturi mai mici, depozitarea (fie că implică ori nu refrigerare sau congelare); curăţarea şi uscarea produselor agricole; tăierea panourilor din lemn sau a tablei, ca activităţi secundare."

Ma incadrez in aceasta sectiune sau nu?

Multumesc!

PS: Daca este nevoie, revin cu detalii suplimentare.

Alte discuții în legătură

Comert cu ridicata masimo26 masimo26 buna ziua. imi puteti spune va rog ce inseamna mai exact: comert cu ridicata. si in ce cod caen se incadreaza? (vezi toată discuția)
Avize pentru comercializare gemuri mcteo mcteo am atestat de producator (fructe, flori - lavanda, seminte), stie cineva ce avize imi trebuie pentru a putea comercializa siropuri, gemuri, uleiuri presate la ... (vezi toată discuția)
Despre coduri caen Lusium Lusium Buna ziua! Doresc sa infintez un sc cu obiect principal de activitate achizitii de fructe de padure , procesare si distribuire. Din cate am cautat nu exista un ... (vezi toată discuția)