avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intretinere

buna seara.
Bunicii mei ai 4 copii.I-au facut contract de intretinere unuia dintre baieti, casatorit despartin in fapt la acea perioada;apoi s-a impacat cu sotia si au facut 2 fete.
In actul de intretinere e trebut decat fiul lor;cu nora nu s-au inteles niciodata.De intretinut nu i-au intretinut pe bunici, deoarece timp de 10 ani,nu au avut loc de munca.Bunicii aveau pensii maricele si tineau toata gospodaria.Baiatul lor a murit in ianuarie 2012 si apoi bunicii au zis ca vor sa anuleze actul.nora lor a recunoscut ca nu stia ca exista un act de intretinere,dar acum vrea sa ramana cu tot.bunicul a murit in noiembrie 2012.Nora o ameninta pe bunica ca o omoara, a lovit-o, dar nu are martori si dovezi.Se mosteneste acest act ?
In conditiile in care nora e plecata din tara dinainte sa-i moara sotul, si spune ca o ingrijeste pe bunica? bunica sta la alt copil de cand a murit bunicul.

va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: angela83 , utilizator 14:14, 3 Iulie 2013
e foarte simplu.bunica trebuie sa deschida o actiune in instanta unde sa o cheme pe nora.acolo cu martori poate fi demonstrat ca aceasta nu o intretine ,etc
multumes.
bunica a deschis o actiune in instanta.A cerut anularea actului.La judecatorie ni s-a dat castig de cauza: contractul de intretinere nu se transmite(nu se mosteneste).Mai ales ca judecatoerul a notat ca nora a recunoscut ca nu a stiut ca exista un act de intretinere.Apoi cand a murit bunicul ,nu a ajutat cu nimic.Era plecata din tara.Procesul a fost deschis cand bunicul traia, dupa ce a murit bunicul s-a continuat procesul cu bunica, fii in viata si nora.Apoi nora a facut recurs si i s-a dat ei castig de cauza.Deci i s-a admis recursul , s-a respins actiunea bunicii de anulare a actului,si acum bunica trebuie sa-i plateasca 2100 lei cheltuieli de judecata. Este normal in conditiile in care chiar nu se ocupa de bunica?,nu s-a ocupat niciodata? De fapt bunicii i-au intretinut pe fiul decedat, nora si cei doi copii.Fiul si nora aproape nu au lucrat niciodata....cred ca un singur an a lucrat fiecare.
Pt Daniela Lavinia: multumesc!
Solutia pe scurt: Admite recursul. Modifică în totalitate sentinţa civilă recurată în sensul că respinge acţiunea,ca neîntemeiată. Obligă intimaţii reclamanţi către recurenta pârâtă Bîti Constantina - Liana la plata sumei totale de 2084 lei cheltuieli de jduecată la fond şi în recurs. Irevocabilă. ce se poate face?
Va multumesc anticipat?
:O mi-e tare greu sa cred ca instanta nu-si face treaba corect...eu sunt patita ...si mi s-a facut dreptate.din cate stiu eu se poate deschide oricand o alta actiune in instanta de bunica sau de rudele acesteia(in cazul in care bunica nu mai este).
BAFTA MULTA

Alte discuții în legătură

Bunicul soției mele a făcut act de întreținere unei familii.a ... tiberiu1977 tiberiu1977 Bunicul soției mele a făcut act de întreținere unei familii.A avut o nevastă care a murit și a trăi în concubinaj cu altă doamnă.A avut un fiu care a ... (vezi toată discuția)
Buna seara o nelamurire va rog ...daca tatal si bunica paterna ... admin74@gmail.com admin74@gmail.com buna seara o nelamurire va rog ...daca tal si bunica paterna au decedat sotia supravetuitoare vine la mostenire impreuna cu cei 2 copii ai ei (vezi toată discuția)
Legat de o viitoare mostenire . incerc sa explic detaliat o anumita ... gratiela26 gratiela26 Legat de o viitoare mostenire . Incerc sa explic detaliat o anumita situatie : Bunicul dupa tata, acum in varsta si cu probleme de sanatate , traieste cu ... (vezi toată discuția)