V-as ruga sa-mi spuneti si mie prin ce lege suntem aparati noi,functionarii publici , de injuriile care n-i se aduc de unele persoane,persoane care ,dupa aia se pling ca noi vorbim urit cu ei si noi suntem cei luati la"11 metri"de sefi,fara nici o dovada din partea respectivei persoane,dar nici din pareta noastra(ca am fost agresati verbal,injurati).Am patit-o nu o data si as dori sa stiu cum ma pot apara.Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Injuriile din partea cetatenilor sunt atrase de proasta organizare a multor servicii din institutiile publice, de plictiseala afisata de functionari cand discuta cu cetateanul, de cozile la care sunt cetatenii obligati sa stea pt a rezolva ceva, de tupeul dovedit primind indivizi "peste rand”, de informatiile trunchiate primite de la functionar din varful buzelor... Mai continui?
Eliminand toate aceste neajunsuri – unele prin cereri adresate sefilor, altele prin schimbarea atitudinii – nu veti mai suporta injurii...
Sau, cereti numele si adresa persoanei care va jigneste sau striga la dv pt ca nu i-ati oferit o informatie completa si a stat de 3 ori la un rand de un km, apoi chemati-o in judecata pt ca v-a insultat...
Omul a solicitat ceva.prin regulament aveti obligatia sa-i raspundeti,nu sa-l jigniti. Nu procedati corect dle.trope_doi. Chiar cine apara functionari de astfel de oameni.
Hm! Am oferit solutia pt a rezolva "cazul” impotriva unei singure persoane: identificarea si chemarea in judecata...
Ce se face insa, cand striga o multime? Rezolvarea o cunosc toti functionarii publici: cheama jandarmii si cei care vocifereaza s-ar putea alege cu amenda pt tulburarea linistii publice!
Sefii ar trebui sa isi apere subalternii – adica, statul, in general; nu?
Daca stiti o alta rezolvare, de ce nu o expuneti?
Am vazut functionari care zambesc oricui e in fatza "ghiseului” si care isi pastreaza calmul chiar daca se arata unii nemultumiti de organizare: functionarul acela stie ca vina proastei organizari o au, de regula, sefii si ii inteleg pe oamenii nemultumiti si nu se simt jigniti de unele "injurii” pt ca sunt constienti: sunt vorbe spuse la mania de moment... Daca unii pot, inseamna ca pot toti – doar sa vrea!
Apoi, a ilustra o stare de fapt nu inseamna a jigni pe cineva... :hm:
D-le trope_doi,cred ca esti una din acele persoane care vorbeste in necunostinta de cauza,una din acele persoane care nu se gindeste decit la el ,deci un EGOIST.Ii pling pe cei a caror sef esti ,sau daca nu e cazul(spre binele omenirii),imi pare rau pentru familia ta ,a carei cap presupun ca esti (sau nu).CU RESPECTUL CARE NU S-AR CUVENI=#-o
Cum spuneti dv, dna papiu…
Dar am oferit variante posibile de rezolvare… Nu aceasta ati dorit?
Deci:
1. Sa intelegeti ca si oamenii aflati de partea cealalta a “ghiseului” au dreptate si nervi…
2. Sa reclamati situatia la sef, pt o mai buna organizare a muncii.
3. Sa identificati persoana care va aduce injurii si sa o actionati in judecata.
4. Sa chemati jandarmii cand situatia scapa de sub control.
Daca cineva mai cunoaste o solutie legala pt a se rezolva problema cu injuriile ce se aduc anumitor functionari ar trebui sa va informeze.
Oricat as vrea sa scriu ca lucrurile stau altfel nu e posibil – daca n-as avea dreptate dv nu ati fi intrebat aici despre cum rezolvati problema celor nemultumiti...
Asa cum v-ati adresat mie o faceti si cu cei care au treburi unde lucrati dv? :hm:
Cu acelasi respect... :surrender: