avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare penala fapta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare penala fapta

Va rog să-mi răspundeți la ce infractiuni poate fi incadrata o persoana care injura si ameninta cu bataia un politist in exercitarea serviciului, daca acea persoana se indreapta spre politist sa-l loveasca dar este oprita de o alta persoana si nu reuseste sa-l loveasca pe politist, dar striga,urla, injura si ameninta politistul si institutia, poate fi incadrat la ultraj si tulburarea linistii publice, de fata fiind doar persoane apropiate agresorului care nu o sa vrea sa depuna marturie impotriva acestuia, totul intamplandu-se in strada.va rog sa-mi spuneti daca a savarsit ultraj si tulburarea linistii publice sau doar ultraj in strada nefiind alte persoane care sa fie indignate de comportamentul agresorului ci doar politistii si rudele, apropiatii agresorului.
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 17:03, 3 Noiembrie 2015
Buna ziua,

Art. 257. Ultrajul
(1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă,
lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de
moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o
funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de
serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa
prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o
treime.
.....
(4) Faptele prevăzute în alin. (1)-(3), comise asupra unui poliţist sau jandarm, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.

O zi buna!
@viorelv a scris în alt topic deschis pe același subiect:

Se mulțumește, dar ma intereseaza cu prioritate daca se poate incepe urmarirea penala si pentru infractiunea de tulburare a ordinii si linistii publice, nu doar pentru ultraj.


@viorelv, am rugămintea să continuați discuția în acest topic deschis inițial, fără a deschide alt topic, deoarece încălcați regulamentul de postare.Mulțumesc pentru înțelegere.
Se mulțumește!!!
Tot nu mi s-a raspuns la intrebare,da stie cineva, va rog sa-mi răspunde-ți?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politist injurat viorelv viorelv Va rog să-mi răspundeți la ce infractiuni poate fi incadrata o persoana care injura si ameninta cu bataia un politist in exercitarea serviciului, daca acea ... (vezi toată discuția)
Ultraj daca injur judecatorul?? aidu aidu Art. 279 alin. (2) Cod Penal: Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui judecător sau procuror, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură ... (vezi toată discuția)
Am aruncat cu hamburgerul in procuroare... picpic89 picpic89 Am un proces penal, in care sunt parte vatamata. Procurorul de caz tergiverseaza aflarea adevarului de 2 ani, dupa ce pt. anumite persoane a facut dijungerea ... (vezi toată discuția)