avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Instigare si complicitate la infractiunea de abandon ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Instigare si complicitate la infractiunea de abandon de familie

am depus o astfel de plangere impotriva concubinei fostului sot .ea este cea care trimite lunar sume de bani fiicei mele in numele fostului sot prin cupon mandat postal,doarece fostul sot nu se afla in tara la momentul respectiv si peste tot apare scrisul ei.ea este cea care apare in contractele lui de munca ca si persoana de contact.ea este cea care a cumparat masina fostului sot dupa partajul bunurilor noastre tocmai pentru a nu mai avea nimic pe numele lui fostul sot si ptr a nu putea fi executat.am primit si de la executor o informare prin care spit spune ca acesta nu are bunuri mobile sau imobile pe numele sau.niciodata fostul sot nu a depus la parchet ,politie sau instanta extrasul de cont in care ii sunt virate drepturile salarile.banii sunt incasati cu siguranta in conturile concubinei.parchetul nu a fost interesat sa afle unde ii intra banii fostului ptr munca prestata au spus ca este suficient faptul ca firma intermediara prin care acesta voiajeaza a trimis adeverinta cu perioadele lucrate si salariul sau diurna obtinuta.credeti ca va fi posibil ca politia sa ceara cercetarea conturilor concubinei in situatia descrisa mai sus?daca se dovedeste ca banii lui intra in contul ei(practic sumele de bani care trebuiau platite ca si pensie de intretinere minorei intra in conturile acestei domnisoare) o pot actiona pe aceasta pentru recuperarea sumelor datorate de fostul sot?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
desirelia75, utilizator
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 14:17, 10 Noiembrie 2014
Nu exista nicio lege care sa oblige persoana fizica sa-si incasesze salariul in cont, angajatul poate incasa salariul si cash. Nu aveti niciun temei legal pentru care sa solicitati verificarea conturilor respectivei domnisoare, ea nu este debitoarea obligatiei de intretinere si nu este nici angajatorul fostului dv sot. Nu are relevata ca ea este trecuta ca si persoana de contact in contractele lui. Ati putea sa va indreptati importiva ei in eventualitatea in care ati avea documente justificative prin care ea i-ar datora fotului dv sot sume de bani, transformand-o astfel in tert poprit. Nu are relevanta faptul ca fostul sot i-a vadut acesteia masina.
salariul lui nu este incasat cash.este vb de foarte multi bani si regula nu este aceasta.banii sunt incasati in contul concubinei.stiu sigur acest lucru dar nu am acces la documentele respective.ea este complice atata timp cat cu buna stiinta incaseaza niste bani din care tot ea achita din ei ca si pensie de intretinere 4.5% in loc de 25%.eu vreau sa demonstrez ca ea il ajuta in infaptuirea acestei infractiuni,ptr ca datorita ei si prin ea el isi ascunde veniturile ptr a nu putea fi executat.si atunci in acest caz cum recuperam sumele de bani?desi este evidenta marsavia nu se paote face nimic.asteptam niste condamnari care nu par sa vina si ptr care tot noi suntem acuzate!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
desirelia75, utilizator
Puteti incerca sa solicitati in scris Politiei/Parchetului cercetarea conturilor concubinei, si poate aveti norocul ca Ag de cercetare sa observe (evidenta) legatura dintre cererea Dvs si rezultatul cercetarii. Banuiesc faptul ca organelor competente nu le este interzisa de Lege cercetarea conturilor.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
ralu_k79, utilizator
parerea mea este ca vedeti problema dintr-un unghi gresit;ar trebui sa lasati concubina si sa va concentrati asupra sotului ,actionati in judecata pe sot pentru neplata obligatiilor si sesizati fiscul pentru acuzatia de frauda fiscala(de exemplu neplata impozitului pe venit )cat despre masina ar trebui sa stit ca bunuri vandute dupa separare fizica dar inainte de partaj trec in regim de bunuri furate cu exceptia situatiei cand este bun dobandit dinainte de casatorie
ma leg de concubina pentru ca doar asa pot demonstra ca banii lui ptr munca prestata intra in conturile ei.el are deja dosare penale si o condamnare cu suspendare ptr neplata pensiei de intretinere.dosarele penale ce sunt impotriva lui sunt in stransa legatura acum cu aceasta plangere a mea impotriva ei.am dat exemplele de mai sus ptr a va arata ca toate acestea duc spre ea.nu ma intereseaza masina,era doar un exemplu in a-mi sustine demonstratia.nu ma incalzeste cu nimic faptul ca in 5 ani de procese am reusit o condamnare cu suspendarea a pedepsei si ca mai sunt inca 3 dosare la parchet...de 1 an de zile ramase in aer!cred ca mult mai important ar fi ca banii sa ajunga la copil.daca se va dovedi ca in acele conturi intra bani de la firma angajatoare a fostului...ma gandesc ca m-as putea constitui in procesul penal indreptat impotriva ei -parte civila cu suma care i se cuvine fiicei mele.
cat despre impozitul pe venit...e navigator si cred ca niciunul nu isi declara aceste venituri,mai ales cand firma angajatoare nu este in romania.stiu..sa demonstreze ca a platit in tara respectiva..sa evite dubla impozitare...bla,bla.bla..
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2013
desirelia75, utilizator

Alte discuții în legătură

Executarea unui cont al unei terte persoane in vederea recuperarii pensiei de intretinere minor desirelia75 desirelia75 cum se poate actiona in instanta in urmatoarea situatie: -fostul sot obligat la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25%din venitul net lunar isi ... (vezi toată discuția)
Se poate cere partajarea unui cont bancar ? desirelia75 desirelia75 am un debitor si sotia acestuia.am o hotarare definitiva si irevocabila in care debitorul e obligat la plata unei pensii de intretinere.debitorul a solicitat ... (vezi toată discuția)
Este legal ca o alta persoana care nu este ruda cu cel obligat la plata pensiei de intretinere minor sa faca aceste plati? desirelia75 desirelia75 este legal ca o alta persoana care nu este ruda cu cel obligat la plata pensiei de intretinere minor sa faca aceste plati catre reprezentantul legal al ... (vezi toată discuția)