avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... este legal ca o alta persoana care nu este ruda cu cel ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

este legal ca o alta persoana care nu este ruda cu cel obligat la plata pensiei de intretinere minor sa faca aceste plati?

este legal ca o alta persoana care nu este ruda cu cel obligat la plata pensiei de intretinere minor sa faca aceste plati catre reprezentantul legal al minorului?mentionez ca aceasta persoana nu are imputernicire sa faca acest lucru si ca pe cupoanele postale mentioneaza numele celui obligat la palta pensiei desi acesta nu se afla fizic in tara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
desirelia75, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:07, 7 Iulie 2013
Obligatia de plata se poate face si prin terte persoane, chiar daca nu are un mandat special sa lucreze in numele debitorului. In cazuri speciale, creditorul poate obtine o hotarare ca prestatia sa fie executata fizic de catre debitor..Dar daca persoana straina plateste in numele debitorului D-voastra ar fi o pronuntare negativa a judecatorului.
Cred ca puneti in discutie o nonproblema. Din moment ce efectueaza plati in numele persoanei din strainatate este mandatata cumva de aceasta (mandatul poate fi si verbal). E irelevant ca cel obligat la plata intretinerii nu se afla in tara, el trebuie doar sa se achite de obligatia platii si daca a ales sa o faca printr-un intermediar este strict optiunea lui. Reprezentantul legal poate reclama neprimirea banilor in cuantumul fixat si la data prevazuta in hotararea judecatoreasca, nu si modalitatea prin sumele ajung la el.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
Bojan I.M., Mediator
Care este problema in situatia relatata? Juridic, ce anume deranjeaza?
pai ma gandesc ca din moment ce orice persoana poate plati in numele altcuiva pensia de intretinere,aceasta persoana sa poata fi intrebata si de unde provin acei bani in conditiile in care conturile celui obligat la plata pensiei sunt goale,banii ptr munca prestata nu sunt incasati cash deoarece ptr munca prestata in luna iunie de ex plata se face in iulie,iar respectivul este in tara in acea perioada.
Nu stiu ce va ganditi Dvs insa eu nu inteleg mare lucru. Incercati sa explicati in clar ce anume va intereseaza.
In calitate de reprezentat legal al copilului drepturile Dvs sunt limitate la primirea intocmai si la timp a pensiei alimentare. Daca aveti informatii ca cel obligat la plata pensiei nu dispune de fonduri (afirmati ca nu are bani in conturi) puteti cere judecatorului reducerea pensiei alimentare.
Pe baza celor relatate de Dvs consider ca nu exista nici un motiv de implicare a intermediarului. Acesta poate fi intrebat de provenienta banilor insa nu de reprezentantul legal al copilului ci numai de autoritati, in cadrul unei anchete legale. Ma rog.. .Dvs puteti sa intrebati insa nu este obligat sa va raspunda.
Rationamentul Dvs este gresit... e ca si cum ati intreba postasul care va livreaza sumele cum au fost procurati banii de expeditor.

Alte discuții în legătură

Instigare si complicitate la infractiunea de abandon de familie desirelia75 desirelia75 am depus o astfel de plangere impotriva concubinei fostului sot .ea este cea care trimite lunar sume de bani fiicei mele in numele fostului sot prin cupon ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara crysty224 crysty224 cum pot cere marirea pensiei alimentare daca el este in alta tara? (vezi toată discuția)
Alocatie alimentara bella conte bella conte Buna ziua .As vrea sa stiu si eu ce trebuie sa fac pentru a obtine pensie alimentara de la tatal copiilor ,acesta fiind cetatean sarb.Am cazut de comun acord ... (vezi toată discuția)