avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calculare retroactiva impozite locale in conditiile ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calculare retroactiva impozite locale in conditiile platii la zi

Buna ziua,
La inceputul anului 2013 am achitat impozitul pe teren, ca in fiecare an conform calculelor efectuate de Primarie. Apoi, mi s-a cerut de la primarie sa furnizez un extras CF, pentru a-si actualiza evidentele. Desi nu trebuia s-o fac, am furnizat inscrisul, in care topograful inscrisese toata suprafata in categoria "Curti, constructii" in urma cu cativa ani, cand intocmise documentatia pentru proprietate. In aceste conditii, functionarul primariei a procedat la o recalculare, rezultand o obligatie cat pentru 20 de ani de 2.200 lei (deja cu majorari si penalitati) pe ultimii 3 ani, din momentul intrarii in posesie prin contract de donatie imobiliara (casa bunicilor). Mentionez ca terenul este accidentat, in panta, fiind foarte putine suprafete plane, propice unor eventuale constructii. Am refacut documentatia, dar mi s-a spus ca retroactiv nu poate intra noua incadrare, deci nu se pune in discutie o recalculare conforma cu realitatea si ca din moment ce s-a introdus in soft obligatia, aceasta nu mai poate fi stearsa. Am initiat niste demersuri, insa consilierii au mers pe aceeasi idee obtuza. Intrebarea mea este, daca eu figuram cu datorii 0, cum s-a putut initia o recalculare RETROACTIVA, din moment ce extrasul CF furnizeaza o informatie la un moment dat, nu pe o perioada? Cum de nu se poate realiza o noua recalculare, primaria spunand ca legea i-a permis recalcularea pe ultimii 5 ani?
In alta ordine de idei, o plata partiala ar reprezenta recunoasterea debitului fara posibilitatea de recuperare a acelei sume?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
dansitar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Horatiu Hagiu Consultant Fiscal , Consultant fiscal 14:22, 3 Iulie 2013
Felicitari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea consiliului local Ginule Ginule Hotararea... din 28 noiembire 2000 privind reglementarea situatiei juridice a terenurilor (curti si gradini0 aferente locuintelor vandute in temeiul Legii nr. ... (vezi toată discuția)
Radiere constructie demolata fara autorizatie alexgh alexgh Buna ziua Va solicit sfatul in urmatoarea situatie: Doresc sa achizitionez un teren liber pt constructia unei case prin programul Prima Casa. Am gasit ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie - teren intravilan andrre andrre Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In urma decesului bunicilor si al parintilor, comostenitorii indreptatiti au facut succesiunea ... (vezi toată discuția)