avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare de posesie - teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare de posesie - teren intravilan

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
In urma decesului bunicilor si al parintilor, comostenitorii indreptatiti au facut succesiunea la Notariat si fiecaruia i-a fost atribuita cota parte cuvenita.
Pe baza extraselor de carte funciara vechi, s-a facut unificarea terenurilor si dezmembrarea lor de catre o firma de topometrie autorizata si s-a constatat ca suprafata din acte este mai mare decat cea de pe terenul nostru, care se afla chiar la inceputul izlazului comunal. Au fost executate toate masuratorile si s-au executat schite in care, pentru a primi suprafata din acte, s-a intrat in izlazul comunal. Toata documentatia intocmita de firma a fost vazuta si avizata de primarul comunei, acesta semnand si stampiland documentele. Pe baza documentatiei realizate de firma, comostenitorii au intabulat terenul mostenit.
Dupa cativa ani, Primaria comunei a concesionat unei persoane straine de noi partea din terenul nostru primita din izlazul comunal. Mentionez ca terenul nostru nu a fost delimitat peste tot printr-un gard imprejmuitor de izlazul comunal, dar existau marcaje delimitative facute de catre firma de topometrie. Primaria are dosarul cu schita terenului si nu mai tine cont de acte, de noul extras de CF, deci de intabularea terenului si de acordul dat de institutia Primariei; nu tine cont nici de cheltuielile materiale suportate de noi la efectuarea lucrarilor.
Discutiile cu primarul au lasat sa se inteleaga faptul ca s-ar putea sa ne dea suprafata luata (concesionata acelei persoane) in alta parte, dar in felul acesta unul din terenuri ar fi prea mic pentru a permite executarea pe el a unor constructii, deci nu ar mai avea nici o utilitate.
Nu intelegem de ce nu ne lasa terenul initial intr-o singura parcela si sa dea celeilalte persoane teren in alt loc, daca tot ar intentiona sa ne dea in alta parte portiunea de teren luata de la noi, deorece acest fapt ne-ar supune la noi cheltuieli.
Va rugam sa ne spuneti daca este corecta aceasta tulburare de posesie si ce trebuie sa facem noi, proprietarii, pentru a ne reintra in drepturile pentru care avem acte legale. Subliniem faptul ca noi nu am facut nici o ilegalitate si ca acea bucata de teren lipsa ne-a fost data cu acorul Primariei.
Multumim.
Cel mai recent răspuns: Georgescu Mihail , utilizator 12:32, 2 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
In cazul in care Primaria compenseaza cu o alta suprafata cine va plati taxele de intabulare ale noii suprafete? Noi sau Primaria? Multumim.
Va rugam respectuos sa ne spuneti care este acea lege legata de concesionare (nr. legii, anul aparitiei si in ce nr. din Monitorul Oficial a fost publicata). Nu ni se pare corect ca cineva (chiar Primaria) sa aiba dreptul sa instraineze o proprietate care nu-i apartine, ci care apartine unei persoane particulare. Si nici macar nu am fost anuntati de catre Primarie de faptul ca ni s-a instrainat o parte din teren, ci am aflat intamplator. Va multumim.
Vecinul a sarit peste gard si pe o latime de0,5_1,0 metrii și lungime aproximativ 180 metii a depus rsturi de la constructia noi case ..Mentionez ca terenul e in o panta mica.La cine ma adresez .
Vecinul a sarit peste gard si pe o latime de0,5_1,0 metrii și lungime aproximativ 180 metii a depus rsturi de la constructia noi case ..Mentionez ca terenul e in o panta mica.La cine ma adresez .

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastru pavelevap pavelevap In localitate a existat CAP si dupa 1989, mi s-a emis titlului de proprietate de Primarie pentru un teren de 1800 mp. Ulterior am facut cadastru si am ... (vezi toată discuția)
Drum satesc de 34m cat o autostrada adiSEME adiSEME Buna seara, va rog un sfat legat de o problema cu drum satesc. Detin teren 11.000 mp in intravilan, comuna jud Timis avand pe 3 parti drum (recent ... (vezi toată discuția)