avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... rectificare cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

rectificare cadastru

In localitate a existat CAP si dupa 1989, mi s-a emis titlului de proprietate de Primarie pentru un teren de 1800 mp.
Ulterior am facut cadastru si am intabulat in cartea funciara terenul de 1800 mp (10 latime cu 180 lungime), in schita figurand la un capat "drumul judetean" si la celalalt "albia paraului".
Mai tarziu am prelungit gardul cu inca 50 de metri pana la albia paraului, terenul respectiv din pasivitate si pentru faptul ca nu era roditor nu il bagasem in gradina pentru a nu plati impozit mare, cei 50 de metri lungime fiind distanta pana la albia raului.
Intre timp pe terenul respectiv am carat pamant roditor am plantat pomi fructiferi si l-am prins in gradina, astfel ca in prezent suprafata este de 2300 mp (1800 + 500).
Exista vreo posibilitate si care este aceea sa refac cadastrul si sa introduc diferenta de 500 mp cum este in momentul de fata?
Cel mai recent răspuns: pavelevap , utilizator 07:03, 2 Aprilie 2013
Nu ati precizat concret proprietarul terenului de 50 m lungime
In temeiul disp art 33 al 4 din L nr 7/1996 republicata
Rectificarea inscrierilor in cartea funciara se poate face fie pe cale amiabila,prin declaratie autentica,fie in caz de litigiu,prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila
noi credem ca prelungirea a fost lasata in nelucrare de inaintasi, ce e cert e ca am prelungit gradina dupa 1989 si de atunci il utilizam ca proprietari si nimeni nu ne a deranjat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene bitza23 bitza23 Ce masura as putea accesa pentru obtinerea de fonduri europene daca detin un teren pe care nu am cultivat nimic? (vezi toată discuția)
Drum de servitute teren neconstruibil avoovi avoovi Doresc sa cumpar o proprietate intr-o comuna, cu o casa de vacanta pe ea. Problema este ca terenul proprietatii in adancime de la apx. 40 m de la strada ... (vezi toată discuția)
Violare de proprietate AD8AN AD8AN Vecinul ne a solicitat sa facem o declaratie la notarit ,prin care sa ne exprimam acordul in ceea ce priveste inlocuirea de catre el,pe cheltuiala lui,fara ... (vezi toată discuția)