avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Informatii punct de lucru: unde se declara contractele ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Informatii punct de lucru: unde se declara contractele de inchiriere?

Buna ziua!

Ma confrunt cu o situatie dificila legata de o organizatie care are un punct de lucru in Bucuresti, am aceste informatii cat se poate de sigure, dar nu stiu cum si de unde pot obtine o hartie oficiala. Imi poate spune cineva si daca pot sa aflu unde se declara contractele de inchiriere?

Multumesc!
Venera Stancu
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:11, 3 Iulie 2013
Contractul de inchiriere se declara la Administratia Finantelor Publice (AFP) pe raza careia isi are domiciliul fiscal proprietarul spatiului inchiriat. In Bucuresti, la AFP de sector.
ONG-urile (pentru care e impropriu termenul ”punct de lucru”) au doua modalitati distincte de a inregistra fiscal eventualele sedii secundare, modalitati despre care am mai scris pe forum - gasiti in arhiva. INregistrarea contractelor de locatiune la ANAF este reglementata de Ordinul ANAF 1985 / 2012. Organul fiscal competent este cel de care apartine locatorul, nu cel de care apartine spatiul inchiriat, nici domiciliul / sediul chiriasului / locatarului.
Nu rezulta clar din intrebarea Dvs. in ce postura este ONG-ul - chirias sau locator? Daca el e chirias, sarcina inregistrarii la organul financiar a contractului de inchiriere revine proprietarului, deci nu intereseaza ONG-ul. Iar daca ONG-ul este locator, nu are obligatia inregistrarii contractului la organul fiscal, aceasta obligatie fiind pentru proprietarii persoane fizice, dar POATE sa il inregistreze. Va refereati cumva la problema domiciliului fiscal al locatorului, in cazul in care spatiul inchiriat este al unui punct de lucru care are inregistrare fiscala distincta, desi nu are personalitate juridica separata ? Va rugam reveniti cu precizari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de inchiriere (mai complicat) aditza26 aditza26 Se da urmatoarea situatie: Eu sunt chiriasul unei garsoniere in Bucuresti si angajat la o firma cu sediul in Ploiesti. Firma a inchiriat aceasta garsoniera ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv cu sediu social si punct de lucru adriana.deeb adriana.deeb buna ziua, dorim sa deschidem un srl. pana acum am rezervat doar denumirea. sediul social va fi pe un contract de comodat iar punctul de lucru cu contract ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma: inregistrarea facturilor de utilitati daca spatiul este inchiriat ElenaComanescu ElenaComanescu Buna sera, Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de ... (vezi toată discuția)