avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inregistrare contract de inchiriere (mai complicat)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inregistrare contract de inchiriere (mai complicat)

Se da urmatoarea situatie:

Eu sunt chiriasul unei garsoniere in Bucuresti si angajat la o firma cu sediul in Ploiesti. Firma a inchiriat aceasta garsoniera pentru mine. La notar cand s-a facut contractul de inchiriere a venit un imputernicit al proprietarului pentru ca acesta nu este in tara.

Acum intrebarea este, cum se face inregistrarea contractului la ANAF, de catre cine si cum? Proprietarul nu poate veni in tara pentru atata lucru.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:03, 3 Ianuarie 2013
Inregistrarea la organul fiscal al contractului de inchiriere se poate face de persoana care a fost imputernicita sa incheie / semneze contractul de inchiriere.
Am vazut stipulat ca in termen de 15 zile de la semnarea contractului trebuie inregistrat. Daca se depaseste termenul ce se intampla?
Daca se depaseste termenul pentru inregistrare contract ,eventualele sanctiuni se aplica locatorului
Nu se va intampla nimic deosebit, organul fiscal va incasa impozit pe venitul realizat din chirie de la data incheierii contractului, respectiv data predarii - primirii spatiului, eventual organul fiscal va percepe de la proprietari penalitati pentru neplata la timp a impozitului aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere imobil kostasko kostasko Vreau sa fac un contract de inchiriere al imobilului cu chiriasul,dar pe firma la care lucreaza, va rog sa-mi spuneti: -ce trebuie facut in primul rand -ce ... (vezi toată discuția)
Informatii punct de lucru: unde se declara contractele de inchiriere? venerastancu venerastancu Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie dificila legata de o organizatie care are un punct de lucru in Bucuresti, am aceste informatii cat se poate de sigure, ... (vezi toată discuția)
Cine plateste agentia imobiliara? mr_perfect mr_perfect Intrebare1 : daca vreau sa inchiriez un apartament prin agentie, cine plateste agentia? cel care inchiriaza sau proprietarul? intrebare2: daca inchei un ... (vezi toată discuția)