avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce faci cand nu primesti un raspuns la o sesizare dupa ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce faci cand nu primesti un raspuns la o sesizare dupa 30 de zile?

La inceputul acestui an m-am trezit cu o suma de bani in contul de salariu. Banii proveneau de la o scoala cu care nu avusesem de-a face niciodata, dar la care lucra o persoana cu acelasi nume cu al meu (difera prenumele, cnp-ul, etc). Am aflat cateva luni mai tarziu ca se produsese o eroare din cauza secretarei comode care, in loc sa se foloseasca de datele din dosarul pagubitei, a sunat secretara de la scoala la care lucrez si, din vorba in vorba, a cerut si datele unei anume "x", fara sa stie ca acea persoana era total diferita de cea cautata de ea. Cu alte cuvinte, contabila si secretara unei instituti s-au folosit de TOATE datele mele personale (cnp, nr.telefon, cont bancar, etc) dupa care au considerat ca nu doresc sa restitui banii pagubitei (desi nu exista nicio solicitare scrisa din partea acestora. Ca atare, dupa ce am restituit scolii banii depusi in mod eronat in contul meu, am inaintat o sesizare catre conducerea acestei scoli, solicitand sa mi se aduca la cunostinta masurile luate fata de persoanele vinovate de aceste grave erori. Dupa 30 de zile am sunat la secretariatul scolii unde, surpriza! Secretara mi-a transmis ca atata timp cat s-a remediat situatia, se poate considera ca am primit deja un raspuns din partea contabilei, care, mai nou, poate face acest lucru in locul directorului. Adica, ce raspuns mai doresc: banii s-au restituit, situatia s-a incheiat. Ce ar trebui sa fac eu daca nu am primit un raspuns la sesizarea mea in decurs de 30 de zile?.
Cel mai recent răspuns: contanda , utilizator 22:53, 9 Iulie 2013
ELY75A a scris:

Ce ar trebui sa fac eu daca nu am primit un raspuns la sesizarea mea in decurs de 30 de zile?.

Depinde de scopul urmărit : ca finalizare, bănuiesc că așteptați un răspuns concret la petiția dvs.Ar fi mai multe variante, mă voi referi doar la : o puteți pune de un proces (motivând nesoluționarea în termen legal de 30 de zile de la primire a petiției dvs.) pe contenciosul administrativ-Legea 554/2004, obligând instituția prin reprezentant legal (atenție la acest aspect!), a vă răspunde în scris potrivit legii.Bază : Constituția ; OG nr.27 din 30 ianuarie 2002 și Legea nr. 233/2002 pentru aprobarea O.G nr. 27/2002, privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicatâ în M.O nr. 296 din 30 aprilie 2002).Aveți nevoie de DOVEZI : copia petiției+dovada de primire a petitiei de către instituție și, calculați 30 de zile de la primirea petiției, neluând în calcul ziua primirii.Atentie la împlinirea termenului într-o zi nelucrătoare-următoarea zi lucrătoare.
Petitia a fost depusa cu nr de inregistrare la secretariatul scolii si am o copie dupa acea petitie.
Dar, in cazul in care se repeta scena cu depunerea banilor, adica, se greseste din nou contul si ma trezesc cu alti bani, care nu imi apartin, ce ar trebui sa fac?
Adica, in astfel de cazuri, nu raspunde nimeni? Nu e sanctionata in niciun fel incompetenta celor care sunt raspunzatori de astfel de erori?
ar însemna că sunteți o persoană ”norocoasă” si primiți bani mereu.Incompetența trebuie sancționată dacă binevoiește cel în drept.Problema incompetenților vă aduce dvs. neplăceri.Vă doresc o seară plăcută!
daca va treziti cu alti bani in cont, conform legislatiei in vigoare, sunteti obligat sa restituiti banii in maxim 3 zile de la obtinerea informatiei! pentru a restitui banii cel mai bine este sa solicitati bancii dumneavoastra refuz la incasare sau sa faceti efectiv plata in contul de unde au fost primiti! Aceasta obligatie de restituire o aveati si la prima suma incasata eronat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutiile statului in cat timp trebuie sa-ti dea un raspuns la o problema ridicata ? sd sd Am depus la secretariatul scolii unde am catedra, un dosar privind reincadrarea pe post conform Ordinului Ministrului Educatiei, nr. 3235 din 09.02.2010. ... (vezi toată discuția)
Numar de inregistrare secretariat meryemmm meryemmm Va rog sa imi spuneti daca secretariatul unei unitati scolare are obligativitatea acordarii unui numar de inregistrare pe o cerere adresata directorului scolii ... (vezi toată discuția)
Resurse umane floreadantes floreadantes lucrez intr-o primarie personal contractual am solicitat conform legi 188/1999 art.2 alin 3, si art 54 transformarea postului din contractual in functionar ... (vezi toată discuția)