Va rog sa imi spuneti daca secretariatul unei unitati scolare are obligativitatea acordarii unui numar de inregistrare pe o cerere adresata directorului scolii sau Consiliului de Administratie al scolii? La noi in scoala secretariatul refuza acordarea nr. de inregistrare pe orice fel de cerere, indiferent ca este de la parinti sau cadre didactice, cei in cauza fiind trimisi la director iar acesta, dupa citirea cererii , cere sau nu acordarea unui nr. de inregistrare. Presupun ca exista undeva, intr-un act oficial, stipulat acest lucru. Eu personal trebuie sa depun o astfel de cerere si nu mi se pare normal ca directorul sa aprecieze daca este cazul sau nu . El este obligat ca in termen de 30 zile sa imi dea raspuns,dar numai daca exista nr de inregistrare. Personal, consider ca este abuz in serviciu.Va rog foarte mult sa imi spuneti cum trebuie sa procedez. Mii de multumiri....
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
bineinteles ca sunt obligati sa inregistreze orice cerere primita si sa dea un raspuns in termen de 30 de zile.
este clar ca este vorba de un abuz in serviciu al directorului scolii.
faceti o instiintare catre inspectoratul scolar judetean si relatati situatia.
inspectoratul este obligat sa cerceteze cazul si sa dea un raspuns in termenul prevazut de lege.
ORDONANTA nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, Actualizata 2016
Art. 6
(1)Autoritatile si institutiile publice prevazute la art. 2 sunt obligate sa organizeze un compartiment distinct pentru relatii cu publicul, care sa primeasca, sa inregistreze, sa se ingrijeasca de rezolvarea petitiilor si sa expedieze raspunsurile catre petitionari.
Art. 2
In sensul prezentei ordonante, prin petitie se intelege cererea, reclamatia, sesizarea sau propunerea formulata in scris ori prin posta electronica, pe care un cetatean sau o organizatie legal constituita o poate adresa autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale, companiilor si societatilor nationale, societatilor comerciale de interes judetean sau local, precum si regiilor autonome, denumite in continuare autoritati si institutii publice.
Art. 15
Constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici sau, dupa caz, potrivit legislatiei muncii urmatoarele fapte:
a)..
b)..
c)primirea direct de la petitionar a unei petitii, in vederea rezolvarii, fara sa fie inregistrata si fara sa fie repartizata de seful compartimentului de specialitate.
:)
Titlu de proprietate
HeniuV
Bunicii mei dinspre mama, inainte de colectivizare, detineau 10 hectare de pamant. Mama mea, dupa casatorie, nu a mai locuit la tara, acolo unde s-a nascut, ci ... (vezi toată discuția)
Fals in acte publice?
Rose06
Stimate doamnelor si domnilor, unde ma sfatuiti sa apelez in urmatorul caz: am facut reclamatie in scris pe e-mail la o directie a unei primarii si mi s-a ... (vezi toată discuția)