In mod firesc , copilul trebuie sa locuiasca ,pana la finalizarea desfacerii casatoriei prin divort, la domiciliul ambilor soti.
Sigur ca , daca exista acordul mamei , tatal il poate lua cu el in delegatii sau oriunde are o deplasare.
Pana la finalizarea divortului , ambii parinti isi exercita drepturile in mod egal, va trebui sa ajungeti la un consens , prin discutii deschise...
Dupa ce instanta s-ar pronunta asupra divortului , daca exista o cerere a tatalui asupra dreptului de vizita , o va analiza ,si va stabili asupra modului de desfasurare al acestuia.
Daca exista buna invoiala , va lua act de aceasta si o va mentiona in hotarare .Va putea fi luat, insa , pe o perioada limitata din vacante , sa locuiasca cu tatal.
Sunt in totalitate de acord cu stimata mea colega.Daca este buna intelegere se pot rezolva problemele, dar trebuie ca ambele parti sa tina in primul rand cont de binele copilului si nu de orgoliul personal.
Se poate stabili un program de vizitare realist, pentru varsta si preocuparile copilului, astfel in cat, acesta sa pastreze o relatie fireasca/normala (ma rog, normala in situatia data ;) ) cu ambi parinti.Va rog sa ne credeti, copilului ii trebuie si mama si tata....:thumbup:
Va rog sa/mi dati opinia dumneavoastra in cazul in care am depus in tara cerere de vizitare minor ce sanse am ca cererea mea sa fie admisa in cazul in care inca nu este o sentinta de divort in Romania decit in strainatate unde este mama cu minorul si sentinta nu a ramas definitiva fiind apelata cu recurs la curtea suprema .Mama s/a opus cereri mele de vizitare a minorului la domiciliul meu din tara , procesul este pe rol . Am sanse ca cererea mea sa fie admisa ???????
Exista mari sanse ca aceasta cerere sa fie admisa , intrucat practica instantelor este aceea de a incuviinta dreptul de vizita al celuilalt sot , din considerentul ca minorul are nevoie de implicatia ambilor pt avea o buna crestere si educare.
Cel mai corect este sa va sustineti cererea cu mijloace de proba : martori , inscrisuri .
Succes va doresc.
Doamna carla.dinu, in mod evident ca pjuteti micsora aceste pretentii ale tatalui care aduc dezavantaje copilului.
Copilul are domiciliul la parintii sai sau la parintele caruia ii e incredintat.
Astfel, el nu poate avea domiciliu temporar de o luna ici - alta colea, caci, asa cum ati spus si dv., ar perturba viata si dezvoltarea copilului, aruncandu-l ointr-o stare de confuzie totala.
Asa incat ce sa faceti? Va luati avocatul si-l rugati sa va faca o justificare legala pentru punctul dv. de vedere.
Sansele sunt foarte mici ca tatal sa primeasca asa ceva, practic legea in tara noastra nu permite.
IN plus, daca dv. propuneti un program de vizitare acceptabil, acesta are sanse mari sa fie acceptat de instanta.
Cu privire la intelegerea partilor, in domeniul acesta ea nu inseamna o gtranzactie judiciara, ci o invoiala. Tranzactie nu e pentru ca vorbim despre drepturi personale nepatrimoniale si acestea nu pot fi tranzactionate.
Pentru aceste motive, invoiala partilor va putea fi incuviintata (sau respinsa) de instanta conform art. 42 (cred ca alin. 4) si nu va fi posibil ca instanta doar sa ia act de ea.
NU permite Codul civil, codul familiei...