avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita minor

Buna ziua. Sotul meu a introdus actiunea de divort si doreste sa petrecem cu copilul timp egal. El e plecat tot timpul in delegatii, asa ca nu stiu cum am putea petrece timp egal cu copilul. El ar dori sa locuiasca copilul pe rand la fiecare cate o luna, dar in timpul in care el e plecat in delegatii sa stea cu socrii mei. Ca mama, ma gandesc ca, tinand cont de varsta copilului, 4 ani, acest lucru ar fi debusolant pentru micut. Cum as putea sa-i limitez acest timp, in asa fel incat copilul sa-si petreaca weekend-urile pe rand cu fiecare, vacantele cu fiecare, dar sa locuiasca efectiv numai cu mine?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:05, 14 Martie 2009
In mod firesc , copilul trebuie sa locuiasca ,pana la finalizarea desfacerii casatoriei prin divort, la domiciliul ambilor soti.
Sigur ca , daca exista acordul mamei , tatal il poate lua cu el in delegatii sau oriunde are o deplasare.
Pana la finalizarea divortului , ambii parinti isi exercita drepturile in mod egal, va trebui sa ajungeti la un consens , prin discutii deschise...
Dupa ce instanta s-ar pronunta asupra divortului , daca exista o cerere a tatalui asupra dreptului de vizita , o va analiza ,si va stabili asupra modului de desfasurare al acestuia.
Daca exista buna invoiala , va lua act de aceasta si o va mentiona in hotarare .Va putea fi luat, insa , pe o perioada limitata din vacante , sa locuiasca cu tatal.

Sunt in totalitate de acord cu stimata mea colega.Daca este buna intelegere se pot rezolva problemele, dar trebuie ca ambele parti sa tina in primul rand cont de binele copilului si nu de orgoliul personal.
Se poate stabili un program de vizitare realist, pentru varsta si preocuparile copilului, astfel in cat, acesta sa pastreze o relatie fireasca/normala (ma rog, normala in situatia data ;) ) cu ambi parinti.Va rog sa ne credeti, copilului ii trebuie si mama si tata....:thumbup:
Va rog sa/mi dati opinia dumneavoastra in cazul in care am depus in tara cerere de vizitare minor ce sanse am ca cererea mea sa fie admisa in cazul in care inca nu este o sentinta de divort in Romania decit in strainatate unde este mama cu minorul si sentinta nu a ramas definitiva fiind apelata cu recurs la curtea suprema .Mama s/a opus cereri mele de vizitare a minorului la domiciliul meu din tara , procesul este pe rol . Am sanse ca cererea mea sa fie admisa ???????
Exista mari sanse ca aceasta cerere sa fie admisa , intrucat practica instantelor este aceea de a incuviinta dreptul de vizita al celuilalt sot , din considerentul ca minorul are nevoie de implicatia ambilor pt avea o buna crestere si educare.
Cel mai corect este sa va sustineti cererea cu mijloace de proba : martori , inscrisuri .
Succes va doresc.
Doamna carla.dinu, in mod evident ca pjuteti micsora aceste pretentii ale tatalui care aduc dezavantaje copilului.
Copilul are domiciliul la parintii sai sau la parintele caruia ii e incredintat.
Astfel, el nu poate avea domiciliu temporar de o luna ici - alta colea, caci, asa cum ati spus si dv., ar perturba viata si dezvoltarea copilului, aruncandu-l ointr-o stare de confuzie totala.
Asa incat ce sa faceti? Va luati avocatul si-l rugati sa va faca o justificare legala pentru punctul dv. de vedere.
Sansele sunt foarte mici ca tatal sa primeasca asa ceva, practic legea in tara noastra nu permite.

IN plus, daca dv. propuneti un program de vizitare acceptabil, acesta are sanse mari sa fie acceptat de instanta.

Cu privire la intelegerea partilor, in domeniul acesta ea nu inseamna o gtranzactie judiciara, ci o invoiala. Tranzactie nu e pentru ca vorbim despre drepturi personale nepatrimoniale si acestea nu pot fi tranzactionate.
Pentru aceste motive, invoiala partilor va putea fi incuviintata (sau respinsa) de instanta conform art. 42 (cred ca alin. 4) si nu va fi posibil ca instanta doar sa ia act de ea.
NU permite Codul civil, codul familiei...

Alte discuții în legătură

stabilire drept vizita gabriel_tatic gabriel_tatic se stipuleaza in lege o limita a dreptului de vizita? in conditiile in care mama se opune din rasputeri ,ce imi poate oferi instanta?mentionez ca pot oferi ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor si stabilire domiciliu in strainatate timi30 timi30 Buna ziua, Intentionez sa introduc o actiune de incredintare minor, dar fara divort si apoi sa ma stabilesc impreuna cu minorul in strainatate. Toti 3 avem ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor stella14 stella14 Am un copil de 13 ani jumate dat spre crestere si educare printr-o sentinta de divort(definitiva si irevocabila de 10 ani). As dori sa imi spuneti care sunt ... (vezi toată discuția)