avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita minor

Buna ziua. Sotul meu a introdus actiunea de divort si doreste sa petrecem cu copilul timp egal. El e plecat tot timpul in delegatii, asa ca nu stiu cum am putea petrece timp egal cu copilul. El ar dori sa locuiasca copilul pe rand la fiecare cate o luna, dar in timpul in care el e plecat in delegatii sa stea cu socrii mei. Ca mama, ma gandesc ca, tinand cont de varsta copilului, 4 ani, acest lucru ar fi debusolant pentru micut. Cum as putea sa-i limitez acest timp, in asa fel incat copilul sa-si petreaca weekend-urile pe rand cu fiecare, vacantele cu fiecare, dar sa locuiasca efectiv numai cu mine?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:05, 14 Martie 2009
Multumesc mult d/na stoica pt incurajari si celorlalti juristi ,desigur ca am si martori .Sunt foarte descurajat insa ca judecatoarea este toata miere cind vorbeste cu avocata piritei iar la mine se uita urit si ridica tonul ce sa stiu sa ma fac !!!
in vederea incuviintarii programului de vizita, este invederat intotdeauna interesul suprem al minorului....
Sigur ca mama poate uza de argumente intemeiate pt a demostra ca prezenta tatalui este in detrimentul minorului.
Tatal , in schimb , are la indemana orice mijloc de proba pt a atesta faptul ca prezenta acestuia in viata copilului este una benefica.
Personal , consider ca , intrunind anumite cerinte pe care legea si morala le prevad , tatalui trebuie sa ii fie incuviintat dreptul de vizita , intrucat prezenta afectiva a acestuia in viata copilului este una majora , esentiala.
Ramane la aprecierea instantei de judecata ceea ce este in interesul minorului.

Va sfatuiesc sa lasati deoparte anumite atitudini , si sa va concentrati resursele pe mijloacele de proba pe care le puteti audce in favoarea dvs , stimate domn .Depozitiile martorilor , comportamentul corespunzator al dvs din trecut sunt foarte convingatoare in acest sens

succes;)
carla.dinu a scris:

Buna ziua. Sotul meu a introdus actiunea de divort si doreste sa petrecem cu copilul timp egal. El e plecat tot timpul in delegatii, asa ca nu stiu cum am putea petrece timp egal cu copilul. El ar dori sa locuiasca copilul pe rand la fiecare cate o luna, dar in timpul in care el e plecat in delegatii sa stea cu socrii mei. Ca mama, ma gandesc ca, tinand cont de varsta copilului, 4 ani, acest lucru ar fi debusolant pentru micut. Cum as putea sa-i limitez acest timp, in asa fel incat copilul sa-si petreaca weekend-urile pe rand cu fiecare, vacantele cu fiecare, dar sa locuiasca efectiv numai cu mine?

Daca situatia se prezinta asa cum o aratati nu veti ptrece timpul cu minorul in mod egal.
Veti avea drepturi mult mai largi decat tatal minorului

av Claudiu Lascoschi
Indiferent de situatie nu vor petrece amandoi timp egal cu minorul... ca nu permite legea romana sa mutam minorul dintr-o locuinta in alta, luna de luna, ca si cum ar fi nomad.
Care e domiciliul lui atunci? Locuinta aceea stabila de care vorbeste legea?
Deci: nu conteaza situatia, minorul trebuie sa aiba o locuinta pe care sa o utilizeze ca domiciliu, adica mai mult ca pe altele... deci trebuie sa stea musai mai mult la un parinte decat la celalalt...
Asa incat, si daca sta asa situatia si daca sta altfel, legea tot nu permite ce vrea tatal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
In fapt nu exista probleme.Legea in Romania este cu mult depasita fata de realitatile sociale din tarile dezvoltate.
Singura obiectie pe care o am consta in aceea ca nu consider util ca minorul sa stea cu socrii si nu cu tatal sau.Sub acest aspect in mod sigur nu va putea exista o perioada de timp egala din motive de ordin fizic ( tatal pleaca in delegatii)

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

stabilire drept vizita gabriel_tatic gabriel_tatic se stipuleaza in lege o limita a dreptului de vizita? in conditiile in care mama se opune din rasputeri ,ce imi poate oferi instanta?mentionez ca pot oferi ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor si stabilire domiciliu in strainatate timi30 timi30 Buna ziua, Intentionez sa introduc o actiune de incredintare minor, dar fara divort si apoi sa ma stabilesc impreuna cu minorul in strainatate. Toti 3 avem ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor stella14 stella14 Am un copil de 13 ani jumate dat spre crestere si educare printr-o sentinta de divort(definitiva si irevocabila de 10 ani). As dori sa imi spuneti care sunt ... (vezi toată discuția)