avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inregistrari contabile pentru sediul secundar la o ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inregistrari contabile pentru sediul secundar la o gradinita

Am o asociatie din 2000 pe care functioneaza o gradinita in prezent.Pentru a-mi lua acreditarile si aprobarile de la ARACIS trebuie sa-mi deschid o alta gradinita,cu alt nume si care va primi un CUI separat, dar toate acestea dupa ce imi i-au toate aprobarile de la ei si de la ministerul invatamintului.Nu-mi este foarte clar cum inregistrez sediul secundar la ANAF pentru ca termenul este de 30 zile de la momentul semnarii contractului de inchiriere a spatiului iar CUI-ul nou de la registrul il ridicat dupa citeva luni (aprox 3-4) numai dupa ce am toate aprobarile luate.Toate cheltuielile aferente noului sediu le-am inregistrat in contabilitate pe conturi diferite pentru ca cei de la ARACIS dau aprobarea in urma unor verificari atit pe teren cit si contabile din care sa reiasa toate cheltuielile aferente sediului nou.Cum pot muta mijloacele fixe si obiectele de inventar pe noua asociatie? Ea nu va fi subordonata tot asociatiei initiale?La asistenta contribuabili nu au stiut sa-mi dea nici un raspuns si m-au trimis la ministerul invatamintului pentru ca ei nu stiu nimic in legatura cu fundatiile.

Alte discuții în legătură

Sediu secundar de la 5 angajati in sus florina ciubotariu florina ciubotariu buna, as vrea sa-mi explice cineva cum sta treaba cu declararea sediului secundar si ce implica asta?suntem 5 angajati ai unei firme cu sediul in alt judet. ... (vezi toată discuția)
Deducerea chieriei si a altor cheltuieli pentru o firma care functioneaza in alt spatiu decat sediul social. stildeviata stildeviata De putin timp am infiintat un SRL avand ca domeniu de activitate Publicitate- cod CAEN 731.Pentru sediu social am incheiat un contract de comodat la o adresa ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru a deschide o sucursală asociație? CameliaDiana CameliaDiana Bună ziua, Doresc să deschid o sucursală a unei Asociații culturale (în același oraș în care este deschisă și Asociația) pentru a muta acolo o ... (vezi toată discuția)