Pe data de 15,05,2012 un baietel. La dosarul de indemnizatie pe care l-am depus anul trecut am optat pentru Indemnizatie de crestere a copilului in varsta de pana la 1 an. Pe data de 01,05,2013 am reinceput serviciul. Agentia de Plati si Inspectie Sociala Sector 1 imi vireaza in jurul datei de 15 (in functie de cum cade-weekend sau nu)indemnizatia + alocatia micutului pentru luna intreaga, care s-a incheiat. De exemplu, pe 15.03-pt Februarie. Bun, astazi, 03.07 primesc un plic, de la ei, din care reiese ca pt perioada 15.04.13-15.05.12 mi s-a alocat indemnizatie de 1063 lei (indemnizatia nu este atat, ci 1045)in mod necuvenit. Problema e in felul urmator:
-pe fiecare extras bancar este scris clar: indemnizatie +alocatie luna x (deci cum au calculat aceasta perioada?)
-eu am depus declaratia ca revin la munca, pt a-mi lua stimulentul, cu data de 01.05 -tocmai pentru ca ei sa imi faca ultima plata tot pt o luna intreaga (ultima fiind aprilie)
-si cum au calculat ei suma de 1063, din moment indemnizatia mea nu este atat.
Mai presus de orice, decizia este cu titlu executoriu...
Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata. Interesul legitim poate fi atat privat, cat si public.
Asadar , depuneti la AJPIS Bucuresti o adresa prin acre solicitati anularea deciziei respectiv pentru motivele invocate de dvs mai sus.
In aczul in care raspunsul primit este negativ, atunci va adresati instantei de contencios administrativ.