avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie necuvenita
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie necuvenita

Buna ziua,

Pe data de 15,05,2012 un baietel. La dosarul de indemnizatie pe care l-am depus anul trecut am optat pentru Indemnizatie de crestere a copilului in varsta de pana la 1 an. Pe data de 01,05,2013 am reinceput serviciul. Agentia de Plati si Inspectie Sociala Sector 1 imi vireaza in jurul datei de 15 (in functie de cum cade-weekend sau nu)indemnizatia + alocatia micutului pentru luna intreaga, care s-a incheiat. De exemplu, pe 15.03-pt Februarie. Bun, astazi, 03.07 primesc un plic, de la ei, din care reiese ca pt perioada 15.04.13-15.05.12 mi s-a alocat indemnizatie de 1063 lei (indemnizatia nu este atat, ci 1045)in mod necuvenit. Problema e in felul urmator:
-pe fiecare extras bancar este scris clar: indemnizatie +alocatie luna x (deci cum au calculat aceasta perioada?)
-eu am depus declaratia ca revin la munca, pt a-mi lua stimulentul, cu data de 01.05 -tocmai pentru ca ei sa imi faca ultima plata tot pt o luna intreaga (ultima fiind aprilie)
-si cum au calculat ei suma de 1063, din moment indemnizatia mea nu este atat.

Mai presus de orice, decizia este cu titlu executoriu...

Va rog sa ma ajutati pt ca o iau razna..

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 4 Iulie 2013
1. Mergeti la AMPIS Buc. sa va dea toate lamuririle.

2. Este posibil sa fie o greseala.

Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata. Interesul legitim poate fi atat privat, cat si public.

Asadar , depuneti la AJPIS Bucuresti o adresa prin acre solicitati anularea deciziei respectiv pentru motivele invocate de dvs mai sus.

In aczul in care raspunsul primit este negativ, atunci va adresati instantei de contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere depusa la primarie pentru identificare teren- unde pot reclama refuzul de a raspunde cererii? paris50paris paris50paris Va rog sa ma indrumati La primarie am depus o cerere pt indentificarea unui teren care a partinea tatalui meu in data de 19.11.2015 si pinan prezent nu am ... (vezi toată discuția)
Petiții mery50 mery50 Primăria sector 6, nu răspunde la petiție. Pot să merg în contencios judiciar? (vezi toată discuția)
Contencios administrstiv. caut avocat cu experienta emilia ionescu emilia ionescu Care este procedura de chemare in contencios administrativ a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii pentru refuzul tacit de cetcetare a dosarului ... (vezi toată discuția)