avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa radio-tv
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa radio-tv

buna ziua ! sunt si eu unul dintre numerosii cetateni nemultumiti de aplicarea taxei radio-tv in forma prevazuzuta de HG nr. 977 / 2003 si 978 / 2003 .am o firma inregistrata doar cu numele , nu am avut niciodata obiect de activitate sau angajati , pentru care am primit o notificare din partea societatii de radiodifuziune pentru plata taxei radio-tv de la data inregistrarii societatii si pana in prezent. ma bucur ca o firma a avut curajul sa infrunte statul si sa câstige chiar in prima instanta.intrebarea mea este ce se va intampla cu celelalte firme care se afla in cazuri similare celei de la Cluj daca Hotararea Curtii de Apel Cluj prin care se anuleaza textul articolelor 3 al. 1 din HG nr. 977/2003 si 978/2003 va ramane definitiva si irevocabila dupa judecarea recursului la Inalta Curte de Casatie si Justitie?Potrivit art.23 din Legeai nr. 554 / 2004 privind contenciosul administrativ ,hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile, prin care s-au anulat acte administrative cu caracter normativ, sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.Asta inseamna ca hotararea respectiva va profita si celorlalte firme dar doar pt viitor ?adica ceea ce se datoreaza societatii de radiodifuziune pana la data ramanerii irevocabile a hotararii Curtii de Apel Cluj trebuie platit?
Cel mai recent răspuns: MANUELA MANILIUC , utilizator 16:54, 22 Mai 2009
Buna ziua,
Suntem unul din miile de cazuri de firme care au primit un 'plic' de la RADIO prin care suntem anuntati ca trebuie sa platim, mai bin ezi sa "contribuim' la raxa radio. Dar sediul firmei noastre este in casa parinteasca. Mentionez faputl ca locuim cu parintii in apartamentul lor si avem contract de comodat cu parintii prin care am declarat sediul societatii la acea adresa. Deci locuim cu totii in acel apartament, dar tot aici avem si sediul. Noi deja contribuim la plata facturii de energie electrica, car cuprinde si taxa radio si TV. De ce trebuie sa mai platim inca o taxa? Nu credeti ca este deja o hotie? Suntem inrobiti de late tax si impozite, deja platim TV de 2 ori (o data prin factura de curent electric si inca o data la cablu).Deja sunt hotii 'legale"! Pana unde se poate merge? Nu vad de ce ar trebuie sa platim aceasta taxa. Nu am nici un TV, nici un radio pe firma. Firna noastra este societate de constructii. Contabilitatea este facuta de o firma de contabilitate, iar profilul va spune clar ca toata munca se face pe teren, ci nu in acel apartament.
Ce putem face pentru a nu plati aceasta taxa, care este de fapt o "despuiala' a romanului, care incearca sa isi duca traiul cinstit??
Valoarea facturii este de 360 LEI! DAR PENTRU CE!!!

S-ar putea sa ajungem sa platim taxe si pe aerul pe care il respiram!!
Sper ca cineva sa ne poata ajuta!
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa facut dreptate!firmele nu mai sunt obligate sa plateasca taxa radio-tv Marian Turtoi Marian Turtoi I=D>n sfarsit s-a facut dreptate,comerciantii nu mai platesc biruri catre Societatea de stat (si la propriu si la figurat)TVR si RADIO.Sa vedem cine va ... (vezi toată discuția)
Taxa radio - felicitari! traiasca avocata de la cluj! Dana Marin Dana Marin [b]Felicitari doamnei avocate de la Cluj ca ne-a salvat de cosmarul taxei radio![/b] De-abia azi am aflat, cautind subiectul pe Google. Eu am platit in ... (vezi toată discuția)
Factura radiodifuziune lylyan lylyan Buna ziua Am primit o factura de la Radiodifuziune azi cu perioda facturata din 07.2007 pana la 04.2010 si cu termen de plata 15 zile. cum pot sa o resping. ... (vezi toată discuția)