avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... uscatorul din scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

uscatorul din scara blocului

Am o problema,eu de ani de zile folosesc uscatorul din scara blocului pt rufe,dar era si este folosit si ca administratie si magazie pt unii licatari (nimic rau pana aici)dar de cateva luni avem o noua administratora de la o alta scara care mia schimbat butucul la usa si nu imi mai da voie sa folosesc ,sa imi pun rufe la uscat.ce pot sa fac in privinta asta si la cine sa ma adresez sau daca e normal ca incaperea care se numeste uscator sa fie folosita pt orice altceva numai pt rufe nu va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 11:46, 4 Iulie 2013
Pe vremuri se numea "uscator" dar camera respectiva este parte comuna din condominiu, nu este doar a dumneavoastra sau a celor care tin "diverse" lucruri, o "bucatica" din respectiva camera este platita lunar de fiecare din proprietari la cheltuielile ce se repartaizeaza pe cota-parte indiviza. Trebuie sa luati legatura cu presedintele asociatiei si sa stabiliti toti proprietarii ce este mai bine de facut cu acel spatiu, fie il folositi ca administratie (in care nu este normal sa aiba acces toata lumea la documente), sau sa il inchiriati pentru diverse activitati unei firme sau poate doriti sa platiti dumneavoastra o chirie lunara.
Sunt 2 aspecte distincte daca spatiul respectiv este uscator pe cale de consecinta reprezinta parte comuna care poate fi utilizata de toti proprietarii
Daca spatiul respectiv este utilizat drept sediu administrativ ,respectiv detine documente/arhiva asociatiei de proprietari,pe cale de consecinta va fi accesibil numai
persoanelor in drept
Pentru clarificarea statutului spatiului,contactati personal reprezentantul legal al asociatiei de proprietari care in interesul general al proprietarilor detine autoritatea sa solutioneze problema
Eu nu vreau sa il folosesc doar eu,pe mine ma deranjat ca ani de zile a fost un bun comun,am pus rufe si a fost si este magazie inclusiv administratie,iar acum sunt singura care nu mai poate folosi camera si mi se pare ca mi sa facut o nedreptate si vreau sa clarific.Eu sunt de acordda doar administratora avea cheie si doar dansa o folosea,dar pe langa ea inca 4persoane au cheie si o folosesc ,inclusiv femeia de servici.
Are acte inauntru dar au si uni din locatari unelte de gradinarit si femeia de servici are lucruri acolo.In cartea de imobil al blocului incaperea figureaza ca uscator.
Este riscul presedintelui si administratorului daca nu isi asigura actele asociatiei, nu trebuie sa aiba cheie decat presedintele si administratorul, nu femeia de servici si alti locatari, femeia de servici trebuie sa tina matura, galeata si mopul in ghena nu in camera administratiei.
Si una este sa gasesti o lopata, o cazma, o grebla si alta sa gasesti lucruri la uscat printre care si cele intime......
In cartea de imobil al blocului incaperea figureaza ca uscator.

Puteti sa vorbiti la trecut "a figurat ca uscator" pentru ca dupa 1989 cand toata lumea a devenit proprietar, acele camere sunt trecute pe parte comuna, iar proprietarii platesc la comun pentru ele si nu se pot vinde, cel mult se pot inchiria pentru a aduce bani de reparatii in condominiu, deci va puteti lua gandul de la "de ani de zile am folosit uscatoria" spuneti MULTUMESC ca nu v-au pus la plata.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Uscator sau proprietate comuna? Bogdanianu Bogdanianu La parterul blocului meu se afla singurul uscator disponibil, existand si o alta boxa ocupata de o singura persoana. De mai multa vreme acolo nu punea nimeni ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de ... FlorinaRamona FlorinaRamona Buna ziua! Locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de depozitare/uscatorii. Pe una a pus monopol administratora, pe una o familie, iar in cealalta ... (vezi toată discuția)