avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Uscator sau proprietate comuna?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Uscator sau proprietate comuna?

La parterul blocului meu se afla singurul uscator disponibil, existand si o alta boxa ocupata de o singura persoana. De mai multa vreme acolo nu punea nimeni rufe la uscat de aceea am intrebat verbal mai multi vecini daca il putem folosi pentru biciclete si carut pentru copii. Vecinii au fost de acord atunci si chiar au profitat si ei de ocazie asa ca am inceput sa il folosim vreo 4 familii. La un moment dat a venit o proprietara de la parter care a insistat ca vrea sa puna rufe la uscat. Am rugat-o sa foloseasca o parte (jumatate) din uscator, cealalta urmand sa o folosim ceilalti si avand cheie fiecare. Asa a facut la inceput. Ulterior dumneaei a pus sarme si rufe peste lucrurile noastre, pe toata suprafata. Mentionez ca nu avem unde sa ne punem lucrurile care erau acolo. Cred ca in dreptul dumneaei e mai mult o ambitie decat o necesitate. Cum se poate rezolva problema? Avem dreptul sa votam destinatia acelui loc? Cati trebuie sa ia aceasta decizie? Administratorul evita sa se implice. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
Bogdanianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:33, 2 Octombrie 2014
"Uscatorul" este parte comuna, nu este doar pentru anumite apartamente, acesta se poate folosi de catre o parte din proprietari, sau pentru a nu exista discutii sa fie inchiriat de catre un proprietar sau mai multi, iar banii rezultati din chirie sa fie folositi pentru diverse reparatii in condominiu.
Acest lucru se poate stabili in AG a proprietarilor, si se stabileste cu acordul a 50%+1 din proprietari.
Multumesc! Ceea ce ma intereseaza este daca acea camera e musai sa ramana „uscator„ sau poate fi folosita si ca spatiu de depozitare. Ce spune legea? Cum se poate rezolva problema cu ”doamna”?
Nu este obligatoriu sa ramana uscator, este camera comuna si este in proprietatea tuturor, fiecare proprietar are o cota-parte din acea camera.
Cel mai bine este sa o inchiriati, iar veniturile sa le folositi la reparatii, asa nu vor mai exista discutii, puteti organiza si o licitatie, iar cel care ofera cel mai bun pret sa inchirieze (unu sau mai multi proprietari). Asa "inchideti" si gura doamnei.
@Bogdanianu,
Solicitati reprezentantului legal al asociatiei de proprietari=presedintele de asociatie sa analizeze cererea si interesul dv de a prelua respectivul spatiu parte comuna prin incheierea de contract de inchiriere
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor ! folosire uscator viod viod Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje exact de cand s-a terminat constructia acestuia. De cativa ani unii proprietari au vandut si au venit altii ... (vezi toată discuția)
Uscator pentru rufe sau depozit pentru carucioare? Adriana Zuzu Adriana Zuzu Locuiesc din 1995,la parterul unui bloc.Am preluat cheia de la uscatorul de la parter,de la inginerul care ne-a facut predarea apartamentelor.Mi-a spus sa-i ... (vezi toată discuția)
Putem inchide uscatorul? CYBORG CYBORG Buna seara! Suntem o asociatie de proprietari si vrem sa inchidem uscatorul de la ultimul etaj(etaj 4), deoarece nu se foloseste nicio familie de el, in ... (vezi toată discuția)