avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor ! folosire uscator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor ! folosire uscator

Buna ziua!
Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje exact de cand s-a terminat constructia acestuia. De cativa ani unii proprietari au vandut si au venit altii noi.
Blocul are uscator la parter.
De cateva luni sunt mamica si am cumparat un carut pentru bebelusi. Cum eu locuiesc la ultimul etaj am facut rost de cheile de la uscator ca sa pot lasa carutul acolo. Specific ca sunt doua chei. Practic cu prima cheie intru in spatiul care da spre iesirea din spate a blocului , care este anulata si cu cea de a doua cheie intru in uscator.
Am constatat ca in uscator in spatiul unde sunt sarme erau rufe asa ca eu mi-am lasat carutul in spatele usii. Nu mica mi-a fost mirarea cand intr-una din zile pe usa era pus un afis cu textul ca spatiul din uscator se foloseste numai pentru rufe si carutul meu dat afara fara ca macar sa fiu instiintata de acest lucru. Eu am bagat iar carutul in uscator si bineinteles ca a fost scos afara.
Cum mie nu-mi este comod sa cobor de la etajul 4 cu rufe, nu am folosit niciodata acest spatiu.

Intrebarea mea este : am dreptul sa folosesc si eu acel spatiu pt a-mi depozita carutul ? carutul nu are cum sa deranjeze accesul in uscator si nici nu poate murdari in mod accidental rufele.
As dori sa aflu ce demers sa fac fara scandal..
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:16, 25 Martie 2008
Pentru Autor: viod
1. Aveti dreptul de a folosi spatiile comune ale blocului in deplina intelegere cu ceilalti locatari.

Cum vad eu lucrurile ca cetatean nu ca specialist.
1. Un spatiu comun care e folosit timp indelungat numai de anumite persoane devine pentru ele dpdv psihic exclusiv a lor. Acest fenomen se intampla si pentru un spatiu proprietate privata care este instrainat pentru un timp si proprietarul vine sa isi revendice proprietatea. Nimic nou.
Dvs. neavand nevoie de spatiu respectiv o lunga perioada de timp sunteti considerata ca o intrusa cu toate ca un om cu scaun la cap intelege situatia dvs. de mama care trebuie sa isi puna undeva caruciorul copilului si ca aveti problema mai sus amintita.
2. Intro situatie similara este si fiul meu care sta intrun apartament de bloc deocamdata. Sta la etajul 4.
Jos este uscatoria. M-a intrebat cum sa faca sa puna caruciorul in uscatorie ca "tii minte tata ca noua ne-au furat caruciorul de la gradi cand eram mici si ne-ai carat in spate ca nu aveai cu ce sa cumperi altul...." I-am spus ce v-am spus si dvs. L-am sfatuit sa intrebe daca ii permite sa il puna in uscatorie . Nu i-au permis. I-am spus apoi sa-l lase pe hol ca daca il ia cineva ii cumper eu a doua zi altul. Sta caruciorul de aproape un an de zile pe hol si nu la luat nimeni.

Incercati o solutie personala. Daca nu merge incercati alta . Daca nici asta nu merge incercati alta.
Nu va cramponati de asezarea caruciorului in uscatorie.

Sper sa va rezolvati problema Nicolaie Ciobotaru
Daca ceilalti proprietari nu sunt de acord ca uscatorul sa fie folosit si pt. depozitare, nu aveti ce face.
Daca vi se pare nedrept, ganditi-va ce-ar fi ca fiecare coproprietar sa duca acolo cate un lucru spre depozitare.... uscatorul ar deveni de nefolosit potrivit destinatiei sale.
Spuneti ca nu folositi uscatorul pt. rufe, dar va impiedica cineva?
Legal, destinatia spatiului fiind pentru uscarea rufelor, nu aveti voie sa-i schimbati destinatia, chiar daca e cota indiviza.
Acum, moral vorbind si ca bunavecinatate cu ceilalti locatari, nu mi se pare corect sa dea carutul afara, atat timp cat nu deranja pe nimeni.
Nu de alta, dar pot incepe sa se rupa sarmele de la greutatea rufelor #-o:))
Mi-a placut chestia cu greutatea rufelor.:D

Totusi pt a se schimba destinatia spatiului cu destinatia de uscatorie este necesar acordul proprietarilor in conditiile legii si a proprietarilor direct afectati.
Insa, cu toate acestea , raman la parerea ca acel carut putea avea loc foarte bine in acel spatiu chiar neschimbat ca destinatie.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria de la bloc mihaela_alexandra_26 mihaela_alexandra_26 Buna ziua! Am si eu o întrebare referitoare la folosirea uscătoriei. In apartamentul in care locuiesc nu am balcon, nici posibilitatea de a face unul (stau ... (vezi toată discuția)
Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Uscator sau proprietate comuna? Bogdanianu Bogdanianu La parterul blocului meu se afla singurul uscator disponibil, existand si o alta boxa ocupata de o singura persoana. De mai multa vreme acolo nu punea nimeni ... (vezi toată discuția)