Buna ziua!
O informatie, va rog:
m facut o plangere impotriva unei persoane care mi-a furat autoturismul, acte constitutive, documente contabile..., cei de la parchet i-au dat neinceperea urmaririi penale deoarece acel individ a spus ca masina a luat-o cu acordul meu iar celelalte lucruri, nu le-a luat el.
Am facut memoriu la CSM si a fost introdus dosarul in instanta.
In instanta, insa, nu s-a judecat deloc pe fond, deoarece mi-au respins cauza pt. exceptia de tardivitate.
Am facut plangere impotriva rezolutiei respective, insa iarasi s-a respins pt. inadmisibilitate.
Ma gandesc sa fac demersuri la CEDO.
Puteti, va rog sa imi spuneti daca pot face acele demersuri la CEDO sau daca inainte de acest pas, trebuie sa fac si alte demersuri...
O conditie obligatorie de indeplinit pentru admisibilitate cerere catre CEDO este ca plangerea sa fi parcurs toate instantele nationale-obligatie inexistenta in speta dvs
Imi puteti spune, va rog, daca ma mai pot adresa urmatoarei instante (Curtea de Apel, banuiesc), in situatia in care au trecut aproape 3 luni de la ultima actiune in instanta? Voi fi obligata sa am avocat?
În cazul Curții Europene a Drepturilor Omului, principiul subsidiarității este deosebit de important.
Acesta implică și sesizarea instanțelor interne conform termenelor procedurale ale dreptului țării respective. Depășirea acestor termene atrage inadmisibilitatea în principiu a cererilor adresate CEDO.
Pe de altă parte, introducerea unor cereri/plângeri repetate pe plan intern, în anumite intervale de timp, nu este decât inutilă, existând autoritate de lucru judecat.
Prin urmare, în cazul expus, eu unul nu văd șansele dvs de câștig ca fiind reale și utile.
1. Daca v-ati mai judecat o data pentru aceeasi cauza sau obiect vi se va invoca autoritatea de lucru judecat, iar litigiul va fi pierdut.
2. Competenta unei instante de judecata este stabilita prin lege. Astfel , Curtea de apel nu este competenta sa judece in prima instanta decat anumite litigii.
Consultatie
mardarealina81
vreau sa stiu care sint procedurile pt cedo am dat niste banii la cineva iar el mi-a dat drept garantie o fila cec fara acoperire dar nu am stiut am mers la ... (vezi toată discuția)