avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Drept de creanta solicitat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Drept de creanta solicitat

A si B(fosti cocubini pe o perioada de 10 ani ) sunt in proces actiune in pretentii pe un drept de creanta.

La data de 20.05.2012 A(concubine) ii da lui B(concubinul), suma de 30.000 Euro pentru ca B sa cumpere jumatate din dreptul de proprietate al unui imobil.
Aceasta suma de 30.000 Euro A a transferat-o direct in contul vanzatorului imobilului.(in detalii plata se face referire la cumpararea a jumatate din dreptul de proprietate al imobilului).
B sustine in fata instantei, ca cei 30.000 Euro se aflau in contul concubinei, pentru ca el nu avea timp sa mearga la banca. Adevarul este ca nu avea cum sa aiba acei bani pentru ca nu avea service sau cand avea nici cum sa se intretina nu ar fi putut. Cei 30.0000 Euro se aflau in contul paratei cu 2 luni de zile inainte de 20.05.2012.
In faza de apel, intrebat de judecator de unde a avut 30.000 Euro, spune ca l-au ajutat parintii din vanzarea unui apartament si depune copie dupa actul de VC (50.000 Euro) datat in ziua de 18.05.2012. Dar "uita" sa depuna si actul prin care parintii lui si-au cumparat pe 02.06.2012 (2 sapt mai tarziu) un alt imobil cu suma de 52.000 Euro.
Nici marturia martorului lui nu-l ajuta la justificarea sumei de 30.000 Euro. Acesta declara ca "stie ca a cumparat jumat din imobil, dar nu stie de unde proveneau banii si cum a reusit sa stranga aceaasta suma"
Intre timp A reuseste si face rost de copie dupa actul de vc prin care parintii lui B si-au cumparat un alt imobil (cel de 52.000 euro). O sa-l depuna in instanta de apel la termenul urmator.
Deci A ii da lui B suma de 30.000 Euro.
B nu recunoaste si invoca ajutorul parintilor lui. (o mare minciuna care se poate dovedi, ca nu le-a ramas acestora nici macar 1 euro).
B ani de zile, inainte de cumpararea a jumatate din dreptul de propriet, nu a avut serviciu.
Ce sanse are A sa castige?
La fond aceasta cerere a fost respinsa ca nefondata.

Cu respect,

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are duap trairea in concubinaj? kristinapirvu kristinapirvu Buna ziua, Asn vrea sa stiu si eu... Unchiul meu a trait timp de 26 de ani in concubinaj cu o femeie.La inceput ei au locuit intr-o garsoniera data de la ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act vanzare-cumparare? Luana1987 Luana1987 Bună ziua. Tatal meu locuieste impreuna cu concubina sa in garsoniera acesteia. Eu locuiesc cu soțul și copilul meu in apartamentul tatălui meu . Tatăl ... (vezi toată discuția)
Testament uzufruct NMMAN24 NMMAN24 Buna ziua, Vin catre dvoastra cu o speta privind un Testament Uzufruct, si intrebari legate de acesta. Avem asa: .Mama 65 ani (1 copil -Eu peste 40 ani) - ... (vezi toată discuția)