avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TESTAMENT UZUFRUCT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TESTAMENT UZUFRUCT

Buna ziua,
Vin catre dvoastra cu o speta privind un Testament Uzufruct, si intrebari legate de acesta.
Avem asa: .Mama 65 ani (1 copil -Eu peste 40 ani) - Fratele, divortat undeva 2008, decedat in 2021 (2 copii peste 40 ani)
2018- Mama si Fratele ei au facut actele de succesiune cu cota 1/2 fiecare asupra unei proprietati (imobil si teren) mostenite de la parintii decedati.
2020 - Fratele mamei face fara stirea nimanui un act de Testament de uzufruct pe cota de 1/2 catre Concubina lui.
2021 - Fratele decedeaza. Concubina arata actul Testamentar si ramane in casa.

Intrebare:
1. Se poate anula actul Notarial testament de uzufruct facut catre concubina? Daca da cum?
2. Concubina poate lasa la randul ei Testament catre o alta persoana?
3. Dupa decesul concubinei partea de 1/2 poate intra in posesia celor 2 copii? Actul testamentar de uzufruct se stinge. sau se anuleaza nemai producand efecte?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:13, 21 Iulie 2023
1. Nu
2. Poate, dar pentru bunurile ei (daca are). Concubinul i-a lasat prin testament doar dreptul de uzufruct, adica dreptul de a locui in imobil si de-al folosi pana la deces.
3. Uzufructul se stinge la decesul concubinei. Vor mosteni doar cei 2 copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni pentru casa Monica21 Monica21 Parintii tatalui meu au divortat si casa in care locuiau s-a partajat in 2 adrese diferite, un fel de duplex..fie casa 1 si casa 2..Casa 1 a ramas pe numele ... (vezi toată discuția)
Mostenire august79 august79 in urma decesului tatalui um ramas ca mostenitori doi copii si sotia si um facut partajul prin care sotia a renuntat la tot, ambi copii dobamdind astfel ... (vezi toată discuția)
Probleme cu concubinul apartament pe numele meu, concubinul vrea ... georgetteivonna georgetteivonna Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)