avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu prenatal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu prenatal

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se completeaza certificatul medical in cazul unui concediu prenatal. Cate zile suporta angajatorul si cum se calculeaza indemnizatia? Va rog un ajutor sau un exemplu concret.:sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters285233 , utilizator 15:34, 8 Iulie 2013
concediul prenataladica de sarcina si apoi de lauzie se suporta din prima zi de catre fnuass.se insumeaza veniturile brute din ultimele 6 luni,se imparte la nr de zile lucratoare aferente celor 6 luni,si se inmulteste cu 75%(atit se plateste concediul de acest fel)
Ex-venituri in cele 6 luni sa zicem(in fiecare luna 1000 lei)*6=6000.Nr de zile lucratoare este de 123 ;6000/123=48.780*75=36.585 lei/zi.Aceasta suma o inmultiti cu nr de zile lucratoare de concediu avut de salariata.sper ca nu am omis nimic si nu am gresit cu nimic,daca da,rog colegii sa ma corecteze.
pentru cod indemnizatie 08 nu-i 85%? pe spatele certificatului medical asa este trecut. Medicul care a emis certif. mi-a zis ca el asa stie ca se suporta integral de angajator ca dupa depunere declaratii, fnuass imi va restitui banii. :help:
scuze,este intr-adevar 85% dar eu lucram la concediile mele in momentul Acela care erau 75 % si din viteza am scris asta,iar fnuass va va restitui banii daca suma concediului depaseste suma de plata 0.85% aferenta pentru concedii
Va multumesc pentru raspuns! Deci sa inteleg ca in acest caz nu se aplica varianta concediilor medicale "obisnuite" adica 5 zile suportate de angajator si restu de fnuass, ci fnuass suporta integral? In cazul de fata CCM initial cod 08, pt 28 de zile si trec 28 de zile suportate de fnuass?
Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 25. - (1) Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilitã conform art. 10.
(2) Indemnizaţia de maternitate se suportã integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.

Alte discuții în legătură

Concediu pre si post natal mmanu mmanu buna am nevoie de ajutor in urmatoarea problema o angajata incepand cu 1 iunie intra in concediu prenatal va rog sa imi spuneti cum calculez eu acest ... (vezi toată discuția)
Concediu medical zile suportate de angajat si angajator Anaj Anaj Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca sunt corecte urmatoarele afirmatii: 1. Primele 5 zile calendaristice (din care platite doar zilele lucratoare) se suporta ... (vezi toată discuția)
Prenatal 2018 AntAna AntAna buna ziua, care este formula de calcul pentru cele 126 de zile (prenatal si postnatal)? dl doctor m-a informat ca se plateste de catre angajator 85% din ... (vezi toată discuția)