avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Aviz de refuz provizoriu la inregistrarea unei marci, ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Aviz de refuz provizoriu la inregistrarea unei marci, ce trebuie facut?

Buna ziua,
Am depus o cerere pentru inregistrarea unei marci si dupa examinare am primit un Aviz de refuz provizoriu mentionez ca marca mea este "OPTIexemplu" , iar in aviz scrie ca este identificata o marca similara "OPTRAexemplu" si exista risc de confuzie marca este din UK si este integistrata sub protocolul Madrid si in Romania.
Care este pasul urmator?

Eu stiam ca osim nu mai monitorizeaza marcile, si daca nu ai depusa opozitie, atunci nu ar trebui sa fie probleme la inregistrarea marcii. Cum e treaba cu monitorizatul?

Multumesc anticipar pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Claudia Jelea , Avocat 17:35, 4 Iulie 2013
Buna ziua, teoretic aveti dreptate. Cf legii 84/1998 OSIM nu mai are dreptul de a face examinarea pe motive relative (marci anterioare). Insa, cineva a emis o instructiune de serviciu, in octombrie anul trecut care stipuleaza ca OSIM poate face acest lucru, desi, instructiunea de serviciu nu poate "surclasa" legea. Asa ca redactati raspuns la avizul de refuz, trimiteti-l la OSIM si daca va este refuzata marca, faceti contestatie. Nu este primil si nici ultimul caz si, in curand, numarul de contestatii va creste exponential. Mult succes!
In plus, depinde si pentru ce clase Nisa de produse si/sau servicii este inregistrata marca anterioara (mai exact, ce clase sunt comune celor doua marci).

Pasul urmator este, intr-adevar, sa formulati raspuns la avizul de refuz provizoriu primit de la OSIM. O argumentare potrivita poate determina schimbarea parerii lor preliminare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examinare pe fond la înregistrare marcã naþionalã monik monik buna ziua, la examinarea de fond la inregistrarea unei marci nationala, OSIM analizeaza numai motivele absolute sau si pe cele relative? multumesc frumos ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca la osim, deja inregistrata la oami vorbaretu vorbaretu Situatia e in felul urmator: Vreau sa comercializez un produs sau mai degraba serviciu, un canal de televiziune cu circuit inchis. Ca exemplu de marca: ... (vezi toată discuția)
Numele unui magazin online madalinvineroiu madalinvineroiu Salutare tuturor! Urmează să îmi deschid un magazin online și am o mică nelămurire, dacă de exemplu numele site-ului și al firmei este \"Meresipere ... (vezi toată discuția)