buna ziua. va rog sa imi spuneti daca se poate obtine un drept de superficie asupra unui bun , o casa construita in 2009. situatia este urmatoarea: am o cerere de accesiune imobiliara (casa construita pe terenul meu , impreuna cu fostul sot )credite de nevoi personale( eu si fostul sot) , credit pe care fostul sot nu il mai platea pt ca eu sunt girant, si nici la cheltuielile casei nu contribuia. acum la termenul trecut a facut cerere de interventie pt a i se recunoaste dreptul de superficie. poate obtine acest drept ? el a mai incercat sa isi insuseasca o parte e mare din casa , am aflat ulterior de intentiile lui, si in sensul asta dat declaratii contradictorii referitoare la casa , in 2009 a declarat la notar ca in 200 a facut casa iar acum in instanta recunoaste ca in 2009 pot arata ca este de rea credinta si ca a dorit intodeauna sa ma insele sa vanda casa ?se tine cont ca am copil minor in intretinere , ca nu mai contribuia la cheltuielile casei?avand ordin de protectie cre a expirat dar nu s-a facut reintegrarea se poate ca recunoscandu-i dreptul de superficie sa vina sa locuiasca in aceasta casa ?
Cererea de interventie in interes propriu se supune dezbaterii in contradictoriu si se discuta prima data admisibilitatea in principiu a acestei cereri.
Personal cred ca o astfel de cerere este admisibila in principiu.
Dar, pe fond, tinand cont de cele expuse, nu cred ca are sanse sa-i fie admisa ca intemeiata.
Eu cred ca daca la partaj casa e impartibila in natura, atunci superficia asupra terenului e foarte probabila.
Cred ca ati inteles gresit sau ati expus incorect ca ar fi vorba despre o superficie asupra casei.
nu este vorba de partaj . nu am acte pe casa si acum in instata am accesiune imobiliara pentru a obtine un act de proprietate ca apoi sa fac partaj sa il despagubesc pe fostul sot . nu am putut face partaj ca nu aveam acte pe casa .terenul si casa veche erau ala mele dinainte de casatorie . pe terenul meu , unde mai era loc liber, s-a construit alta casa in conditiile relatate mai sus. la proces a depus acea cerere si face referire la dreptul de superficie .
Partaj
alyofficiall10
Mama este casatorita cu tata din 1989 in 1994 au construit o casa dar mama nu este trecuta in acte are dreptu la aceeasta casa ? si daca da cat la%? (vezi toată discuția)