avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... parte in dosar accesiune imobiiara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

parte in dosar accesiune imobiiara

buna ziua. va rog un raspuns cat mai urgent .
am un dosar de accesiune imobiliara, taxe de timbru platite de mine 2611 lei. in prima faza era si fostul sot in dosar dar am cerut exlcuderea lui din dosar la primul termen si judecatoarea datorita faptului ca nu s-a prezentat m-a pus sa semnez ca imi asum dosarul si l-a scos din dosar pt neprezentare , accesiunea este pe o casa construita pe terenul meu cu credite de nevoi personale eu si fostul sot . intre timp am avut ordin de protectie pt mine si copil impotriva lui dar dorste pe orice cale sa locuiasca cu noi.vreau sa il despagubesc de accea fac si accesiune imobiliara dar nu doresc sa mai locuiesc cu el . intrebarea este daca acum are sanse sa faca parte din dosar cu toate ca la primul termen a fost scos .

va rog foarte mult un raspuns
Cel mai recent răspuns: tinaa , utilizator 10:12, 3 Iulie 2013
nu inteleg cu cine va judecati si cum a fost fostul sot scos din cauza pentru neprezentare ( daca a fost legal citat judectat se face in lipsa) dati amanunte.
revin cu amanunte. in 2012 am deschis actiune pentru accesiune numindu-l si pe fostul sot ca parte in dosar , reclamant, impreuna cu mine, si parat primaria sector 5. deoarece am ajuns sa nu ne mai intelegem, nu mai platea nimic la utilitati si la banca , violent , am obtinut ordin protectie el fiind bolnav psihic , am hotarat sa fac acesta acesiune imobiliara singura , astfel am cerut la primul termen sa se recunoasca dreptul asupra case pe numele meu , el daca doreste sa ma dea in judecata sa ceara drepul lui , sa plateasca si el taxe etc. judecatoarea la primul termen a intrebat daca imi asum singura cele scrise in dosar, am semnat in fata ei , si pentru neprezentarea lui la exclus ca parte in dosar. poate reveni sa il considere parte
Buna ziua. revin cu amanunte . instanta i-a incuvintat in principiu cererea de interventie voluntare carandu-i sa achite taxa timbru judiciar. fostul sot doreste sa se recunoasca dreptul de superficie asupra imobilului. POATE obtine acesta superficie ? el a dat o declaratie la notar ca in 2005 a construit casa impreuna cu mine , lucru neadevarat iar acum vine cu alta declaratie ca in 2009 a construit casa impreuna cu mine. faptul ca el nu mai contribuia cu nimic la cheltuielile casei , ( apa, gaz, electricitate,etc ) si nici nu mai achitarata la banca pentru ca eu sunt girant poate sa il "scoata" din dosar . am luptat mult sa am linistete alaturi de copilul meu, am trait un cosmar alaturi de fostul sot , fiind bolnav psihic si consumator de bauturi alcoolice, baietelul meu doar aude numele lui si isi aduce aminte momentul cand fiind in brate la mine tatal lui a dat in mine , povesteste tuturor ca facea scandal si ca bea . am nevoie de o solutie sa nu stau cu fostul sot in casa , sa il despagubesc sunt de acort dar el doreste sa stea in casa cu mine avand un apartament inchiriat din care primeste venituri nu ii convine sa renunte , vrea cu orice pret sa stea in casa cu noi pentru a ne teroriza psihic.

va rog un rapuns , o solutie .

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
tinaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de superficie tinaa tinaa buna ziua. va rog sa imi spuneti daca se poate obtine un drept de superficie asupra unui bun , o casa construita in 2009. situatia este urmatoarea: am o cerere ... (vezi toată discuția)
Partaj tinaa tinaa buna ziua . va scriu din nou pe scurt situatia mea si va rog sa ma sfatuiti cu privire la o nelamurire. am pe rol un proces de partaj cu fostu sot ( a ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta sau dr. de superficie? cristalina cristalina Situatia este urmatoarea:In timpul casatoriei pe terenul mamei sotului,ambii soti au construit o casa.In urma partajului ,sotia,a carei contributie este de 50% ... (vezi toată discuția)