va scriu din nou pe scurt situatia mea si va rog sa ma sfatuiti cu privire la o nelamurire. am pe rol un proces de partaj cu fostu sot ( a cerut accesiune imobiliara artificiala si partaj ) pt o casa construita fara autorizatii de constructie pe terenul meu dinaintea casatoriei, ( cand am cumparat terenul si casa veche eram casatorita cu primul sot , cu care nu am facut partaj deoarece eram despartita de 8 ani in fapt si el nu stie ca am cumparat acea casa si terenul inainte de divortul cu el). eu doream sa aman procesul pana mai termin cu datoriile pt casa construita si sa cer instantei sa fie declarata inadmisibila cererea actuala de partaj pe motiv ca nu am facut partajul cu primul sot , dna avocat care ma reprezinta imi spune ca nu e indicat deoarece actualul sot poate sa ceara accesiune fata de primul sot fiind o persoana straina de el . intrebarea mea este daca se poate face accesiune si partaj in conditiile in care eu nu am partaj cu primul sot ( si sa platesc taxe si onorarii avocat din nou am mai platiti odata pt un proces pierdut -am chemat primaria pt accesiune ).precizez ca fostul sot care cere partajul acum nu vrea sa facem partaj de comun acord si nici mediere.
va rog daca se poate un sfat .. instant la cererea dnei av sa mi se atribuie mie casa a dispus sa platesc din nou taxa de timbru ...am mai platit taxa cand printr-o casa de av am deschis proces pt accesiune bani pe care I-am pierdut , mai sunt chemata intr-un process de vizitare minor , efectiv nu mai am bani , am datorii la banca pt casa , copil in intretine onorarii avocat , taxe etc . nu stiu daca cum sa fac fata sa platesc atia bani de fiecare data cand fostul sot ma chema in judecata , am avut destule procese pe care le-a pierdut dar am cerut doar la 2 procese sa plateasca cheltuieli de judecata .
va multumesc