avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura fara livrare marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura fara livrare marfa

Buna ziua,
va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Astazi am primit de la un furnizor o fisa in care apar facturi pe care eu nu le am si nici marfa nu am primit-o. Bineinteles, am solicitat sa le vad si nu au semnatura mea de primire a marfii (de fapt nu apare nici o semnatura). In ce masura ma pot obliga sa platesc aceasta marfa sau cum pot dovedi eu ca nu am primit marfa asta.
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 08:38, 5 Iulie 2013
Atunci devine foarte complicat si cel mai sigur e sa apelati la un avocat aproape de dvs, caruia sa ii spuneti toate detaliile si care sa va ajute mai mult decat putem face noi, cei de pe forum.
Factura de vanzare se intocmeste in baza unui contract semnat intre parti sau comanda acceptata. In mod normal daca va livrat marfa ar trebui sa existe documente de transport. daca furnizorul dvs nu detine aceste documente ii e foarte greu sa va oblige la plata.

Art. 155 Codul Fiscal
(28) Semnarea şi ştampilarea facturilor nu constituie elemente obligatorii pe care trebuie să le conţină factura.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2013
radumuresan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi emise pe numele firmei mele fara ca eu sa le primesc vali2008 vali2008 Buna ziua, am si eu o problema de drept comercial cred.. si anume am un SRL si am colaborat cu o firma cumparind marfa cu factura si eliberind pe loc CEC-uri ... (vezi toată discuția)
Factura catre primarie gabriolet gabriolet Buna ziua! Am emis astazi o factura catre o primarie. Banii mi-i vireaza pana miercurea viitoare( 28.07). Eu marfa o livrez in termen de10 zile ( 8.08) dupa ... (vezi toată discuția)
Facturi nestampilate pati2000 pati2000 Salutare sunt nou pe aici ;v-am citit si va spun si eu:am o inspectie fiscala si in prealabil am de punctat cu anumiti furnizori declaratia 394. La un ... (vezi toată discuția)