avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratia 311
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratia 311

Buna ziua, am o firma al carei cod de TVA a fost anulat cu 01.02.2013, pentru nedepunerea declaratiilor pentru anul 2012. Am depus declaratiile la zi, dar in perioada martie-iunie 2013, firma a avut achizitii de 600lei de la un neplatiror de TVA, si a prestat servicii (rent a car) emitand factura clientilor pers. fizice fara TVA. Deci si facturile de cumparari si facturile de vanzari din aceasta perioada au fost fara tva.
Intrebarea mea este (am inteles ca trebuie sa depun declaratia 311 pe perioada martie - iunie), cum completez declaratia 311, cu 0???
Apoi vreau sa depun d099, respectiv d096 ca sa fim in regula.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:21, 5 Iulie 2013
Daca inteleg bine a fost anulata inreg in scop de TVA cf art 153-9-lit d Cod fiscal.

D311 o depuneti pt livrări de bunuri/prestări de servicii şi/sau achiziţii de bunuri şi/sau de servicii pentru care sunt obligate la plata taxei pe valoarea adăugată.

Deci pt serviciile de rent a car datorati TVA 24% chiar daca ati facturat fara TVA, aceasta potrivit ART. 11 Prevederi speciale pentru aplicarea Codului fiscal

(1^3) Contribuabilii cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. b)—e) nu beneficiază de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adăugată aferente achizițiilor efectuate în perioada respectivă, dar sunt supuși obligației de plată a TVA colectate, în conformitate cu prevederile titlului VI, aferentă operațiunilor impozabile desfășurate în perioada respectivă.

Referitor la achizitii nu declarati nimic, pt ca in D311 Achizitii de bunuri si/sau de servicii
pentru care sunt persoanã obligatã la plata taxei, în conditiile legii, se refera la achziiti pt care beneficiarul e obligat la plata taxei, dar aici nu e cazul.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare inregistrare in scopuri de tva Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna seara, In cazul in care este anulata inregistrarea in scopuri de tva in data de 1.02.2014 iar firma are ca perioada fiscala trimestrul, pentru primul ... (vezi toată discuția)
Deducere tva gabrielaconta gabrielaconta Unei persoane juridice i se anuleaza codul de inregistrare in scopuri de tva conform prevederilor art. 153 alin.9 lit c. Dupa data anularii, persoana ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva alisarobea alisarobea Va rog sa ma ajutati intr-o speta fiscala. Sociatatea A a cumparat de la societatea B un apartament la licitatie.Mentionez ca societatea B era in insolventa si ... (vezi toată discuția)