avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme legate de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme legate de succesiune

buna ziua. of doamne stiu ca va deranjez a nustiu cata oara dar barem dumneavoastra sa ma ajutati ca avocatul meu este scump la vorba -din stai linistita nu ma scoate -si tot nelamurita raman . cand l-am angajat mi-a spus ca se ocupa de tot in ceace priveste actele pt dezbaterea unei succesiuni. eu i-am dus cf.deces,anexele 23 si 24, acceptarea succesiunii (am facut-o inainte de a ajunge la dansul si i-am dat-o), de la financiar ca nu avem venit si cerem APJ + 3000 ron cum mi-a cerut . intrebare- putea demara inceperea unui proces (deocamdata a pus o cerere care ne-a fost respinsa ca neintemeiata si reexaminarea ne-a fost respinsa ) fara a verifica daca exista vreun testament ca nu inteleg ce se intampla ?va multumesc pt rabdare.
Cel mai recent răspuns: dovleacmihaela , utilizator 16:17, 6 Iulie 2013
Va rog sa fiti un pic mai explicita pentru a primi un raspuns. Nu va intelegeti cu ceilalti mostenitori asupra partajului succesoral de ati optat pentru dezbaterea succesiunii pe cale judecatoreasca ? Ati apelat in prima instanta la un mediator pentru a face dovada de informare asupra medierii?
da.am chemat la mediere,defapt avocatul a chemat-o dar nu a dorit sa vina , apoi a depus cerere in instanta unde s-a anulat conform art 200 alin 3, apoi s-a reexaminat si respin definitiv art 200 alin 6 . nu inteleg nimic de ce nu-mi da voie sa dezbat succesiunea . am unele rezerve fata de av meu dar nu mai pot recupera cei 3000 ron pt ami lua alt avocat . deacea ma sfatuiesc cu dumneavoastra si va mai intreb daca exista vreun testament nu eram si eu anuntata? va multumesc pt intelegere si rabdare.
Din ceea ce spuneti, se pare ca instanta a solicitat anumite modificari sau competari la cererea depusa, in termenul maxim de 10 zile de la primirea comunicarii, sub sanctiunea anularii acesteia. Probabil acestea nu au fost depuse in termen si-n acest caz s-a dispus anularea cererii...Din pacate nu va pot da un raspuns concret la speta dumneavoastra, neavand acces la documentele pe care le detineti. Sfatul meu este sa va consultati cu un alt avocat, daca cel pe care-l aveti momentan nu va inspira incredere, ori cu un notar public.Procedura succesorala este destul de complexa si necesita tratarea strict pe baza actelor detinute si nu pe vorbe.
stimata doamna catalina este o soccesiune intre mine si sotia supravietuitoare a fralelui decedat . alti mostenitori nu mai sant pt ca parintii nostri au decedat iar fratele nu are copii. Acte am depus asa; cf. deces ,acceptarea succesiunii in termen, anexele 23-24, cf. atestare fiscala, de la financiar ca nu avem venit si cerem A P J ,evidenta succesorala ,cam atat. mai trebuia ceva ? si inca ceva ce inseamna -anuleaza cererea mea in contradictoriu cu ea,cumva a depus si ea ceva sau asa se spune? va pup si va multumesc.
buna ziua . va rog frumos raspundeti-mi la intrebarea adresata ieri-toate testamentele sant inregistrate si pot fi verificata existenta lor sau pot aparea asa dintr-un sertar?va multumesc.

Alte discuții în legătură

Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces - constatator AndreiCristian AndreiCristian Buna ziua, Am o situatie cam aiurea... Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot. andreiadmin andreiadmin va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut ... (vezi toată discuția)