buna ziua. of doamne stiu ca va deranjez a nustiu cata oara dar barem dumneavoastra sa ma ajutati ca avocatul meu este scump la vorba -din stai linistita nu ma scoate -si tot nelamurita raman . cand l-am angajat mi-a spus ca se ocupa de tot in ceace priveste actele pt dezbaterea unei succesiuni. eu i-am dus cf.deces,anexele 23 si 24, acceptarea succesiunii (am facut-o inainte de a ajunge la dansul si i-am dat-o), de la financiar ca nu avem venit si cerem APJ + 3000 ron cum mi-a cerut . intrebare- putea demara inceperea unui proces (deocamdata a pus o cerere care ne-a fost respinsa ca neintemeiata si reexaminarea ne-a fost respinsa ) fara a verifica daca exista vreun testament ca nu inteleg ce se intampla ?va multumesc pt rabdare.
Inteleg ca este vorba de dezbaterea succesiunii dupa fratele dumneavoastra. Dumneavoastra aveti calitatea de colateral privilegiat.
In cazul in care, fratele ar fi lasat un testament prin care lasa toate bunurile sotiei supravietuitoare, aceasta devine legatar universal, dobandind astfel intreg patrimoniul succesoral al sotului decedat. Neexistand alti mostenitori rezervatari ( cei din clasa descendentilor sau a asccendentilor privilegiati), sotia supravietuitoare este cea care se bucura de intreaga rezerva succesorala a defunctului. Dumneavoastra nu aveti calitatea de mostenitor rezervatar si nu puteti ataca dispozitiile testamentare.
Daca acest testament nu exista, atunci dumneavostra aveti dreptul la 1/2 din mostenire.
Puteti verifica actele depuse la dosarul cauzei, la arhiva instantei.
Testament
ionutyahoocoom
buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)